Sinkkutalous pulassa:

Suomen yksinelävät -yhdistys ajaa yksin eläville taloudellista tasa-arvoa.

Suomen yksinelävät -yhdistyksen puheenjohtaja Pirjo Lehtosen mukaan yhteiskunta on rakennettu pareille ja perheille. Siitä seuraa se, että yksin asuvat maksavat kaikesta enemmän kuin muut.

– Yksin elävien määrä kasvaa koko ajan niin meillä kuin maailmalla, mutta tähän muutokseen ei ole herätty, Lehtonen sanoo.

Yksin elävä joutuu suorittamaan monenlaisia veroja ja maksuja yksin, kun pariskunnat jakavat nämä kulut. Näitä ovat muun muassa jätemaksut sekä sähkö- ja kiinteistövero. Kotitalousvähennyskin maksetaan tuplana pariskunnille.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Yksin elävä joutuu suorittamaan monenlaisia veroja ja maksuja yksin

Yksin elävät ovat köyhempiä kuin muut. Yhden hengen talouksista oli pienituloisia 32 prosenttia vuonna 2013. Lehtosen mukaan tämä näkyy muun muassa leipäjonoissa, joissa käy paljon yksin eläviä eläkeläisiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yhdistys yritti saada hallitusohjelmaan maininnan yksin elävien aseman parantamisesta. Alustavassa hallitusohjelmassa mainittiinkin selvityksen tekeminen yksinelävien asemasta, mutta lopullisesta ohjelmasta se oli jätetty pois.

annelikoivunen@kolumbus.fi

 https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1672
Hei sinä järjestö- tai puolueaktiivi. 
Meillä on tärkeää asiaa juuri sinulle.
Toivomme että viette sanaa eteenpäin, toimitte sitten missä järjestössä tai vanhusneuvostossa ympäri Suomen.  Nyt ollaan tekemässä par aikaa Kansalaisaloite Arvokas vanhuus 2 tiedotteita ja niitä jaetaan kaikkiin järjestöihin, jotka ovat ikäihmisten asialla, katsomatta siihen, mitä puoluetta järjestönne kannattaa….
Ja se tärkeä asia on:
Aikaisempi Kansalaisaloite Arvokas vanhuus loppuu ja sen kannatusaika myös 25.11 2015. 
Siinä olevat kannatukset EIVÄT PERIYDY tälle uudistetulle Kansalaisaloite Arvokas vanhuus 2:lle. 
Vaan KAIKKIEN, jotka sitä jo aikaisemmin ovat kannattaneet, on kannatettava UUDESTAAN, jotta saadaan se tarvittava 50.000 kannatusta aikaiseksi.

Muistutamme, että MITÄÄN EI SAA, JOS EI OLE VALMIS MITÄÄN TEKEMÄÄN. Tarvitsemme edelleen aktiivisia lomakekerääjiä ympäri Suomen. 
Kuka vaan joka haluaa viedä asiaamme eteenpäin, voi ryhtyä kerääjäksi. Suotavaa olisi että ilmoittautuisitte osoitteella; 
arvokas.vanhuus(@)kolumbus.fi (ottakaa sulut pois @ ympäriltä)
tai puhelimella Anneli Koivuselle, puhelinnumero löytyy lopusta kansalaisaloitteestamme Arvokas vanhuus 2. 
Täytettävä ja tulostettava lomakekannatus: 
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/kannatusilmoituslomake/Kansalaisaloite...
Palautusosoite; Anneli Koivunen, Otsontie 3, 05400 Jokela.

Muistutamme myös että Kansalaisaloitteen Arvokas vanhuus 2 sisältöä on tarkennettu seuraavasti;
Alla uudet tarkennukset 3 vaatimuksessa
- Kiireellisesti vaadimme kotihoitoon sekä pitkäaikaishoitopaikoille jokaisessa Suomen kunnassa hoitajamitoitusta, jolla otetaan huomioon myös omaishoitajien avustaminen, ja ammattitaitoista henkilökuntaa ja se on myös kirjattava lakiin. Heille pitää olla tarpeeksi aikaa suorittaa vanhuksen kotona tapahtuvat hoidot. Lisäksi heillä pitää olla aikaa toteuttaa kuntouttavaa työotetta, sekä aikaa ulkoiluttaa ikääntynyttä säännöllisesti.
- Me vaadimme lakiin kirjattavaksi laitoshoidonmaksuista vähävaraisille eläkeläisille 85% eläkkeestä ja loput on yhteiskunnan hoidettava. 
- Me vaadimme oikeutta niille huonokuntoisille, yksinäisille ja turvattomille ikääntyneille henkilöille joiden elämä kotona ei ole arvokasta ja kunnioittavaa, sekä niille joiden palvelutarpeisiin ei ole tarpeeksi kotipalvelun henkilöstöllä resursseja! 
Alla kokonaan uusi vaatimus
- Me vaadimme että lakiin on kirjattava että omaisten mielipide omaishoidon järjestämisessä on otettava huomioon myös siinä tapauksessa, että omainen ei halua/pysty hoitamaan omaistaan. 
Nämä 2 oli jo aikaisemmassakin tässä sanamuodossa
- Me vaadimme, niitä kuntia jotka ovat lopettaneet laitoshoitopaikat, palauttamaan ne tarvittavalle tasolle. 
- Me vaadimme jokaiseen Suomen kuntaan riittävästi laitoshoitopaikkoja niitä tarvitseville.

Sisältö jatkuu mainoksen alla