Miten saisin estettyä omaisuuteni menemisen tyttäreni velkojen maksuun kuolemani jälkeen? Voinko tehdä testamentin lapsenlapsille?

Ainoa perilliseni, tytär, on tehnyt paljon velkaa. Jouduin maksamaan hänen isänsä osuuden kiinteistöstä, josta on tullut ulosottoilmoitus.

Hain kiinteistön lainhuudot omiin nimiini, joten omistan nyt kokonaan tämän talon ja maan.

Haluaisin tehdä testamentin tyttäreni kahdelle lapselle, jotta omaisuuteni ei kuoltuani menisi tyttären velkojen maksuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Miten testamentti tehdään, että se tulee oikein?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nimimerkki Huolestunut

Testamentti tulee allekirjoittaa ja päivätä. Tämän lisäksi kahden esteettömän todistajan pitää allekirjoituksillaan todistaa se oikeaksi.

Testamentista huolimatta tyttärelläsi on oikeus lakiosaan. Jos tytär vaatii lakiosaansa, hän saa sen. Jos hän ei vaadi lakiosaansa, hänen velkojansa eivät voi edellyttää, että tytär sitä vaatii tai saa sen.

Testamentin laatimisessa sinun olisi hyvä kääntyä  asianajajan tai muun lakimiehen puoleen. Hänen avullaan voit varmistua siitä, että testamentti on pätevästi tehty.

Kysy meiltä terveydestä, ravitsemuksesta, seksistä, lakiasioista, puutarhanhoidosta ja antiikista.
Lähetä oma kysymyksesi asiantuntijalle täältä.

Lapsenlapsille voi lahjoittaa suoraan perintöä lahjana,kts.lahjan raja/ettei mene veroa:) itse olen tallettanut lastenlasten pankkitileille kuukausittain tietyn summan ja kun lapsi täyttää 18v on vuorossa isompi lahjoitus,lapsille voi myös avata omat tilit ns."mummin muisto tilit"johonka on helppo vuosien varrella kasvattaa perintöpottia,vanhimmalle lapsenlapselle on autorahat kasassa ja hän saa oman auton armeijasta päästessään,näin varat eivät mene sinne minne niiden en toivo menevän:) lapsi saa aina rintaperillisenä osansa,jos häntä ei ole tehty perinnöttömäksi ,onnistuu vain aniharvoin (lapsi rikollinen,kelvottonta elämää viettävä,kadoksissa yli 10v jne)

voitte myös määrätä uskotun miehen,tai naisen,virkansa puolesta jakamaan perintöänne lapsenlapsillenne,tavalliset perinnöt=asunto-osake,säästöt jms,,on helppo muuntaa käteisvaroiksi ja jakaa lapsenlapsille jo elinaikanaan

lakinaiset neuvovat kyselkää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla