Olen eläkeikää lähestyvä kunta-alan työntekijä. Minua askarruttaa tuleva eläkkeeni.
Jos jään eläkkeelle 63-vuotiaana, eläkkeeni on noin 760 euroa. Jos kuitenkin jään eläkkeelle henkilökohtaisessa eläkeiässäni, eläke on noin 916 euroa plus yksityisten alojen työstäni 70 euroa.
Mikä tulee näissä kahdessa vaihtoehdossa olemaan kansaneläke, jota alan saada täytettyäni 65 vuotta? Pienipalkkainen

Jos saat 63-vuotiaana eläkettä kunta-alalta ja yksityiseltä alalta yhteensä 830 euroa, saisit 65-vuotiaana kansaneläkettä noin 220 euroa. Kokonaiseläkkeesi olisi silloin noin 1050 euroa kuussa.

Jos sen sijaan odotat kunnan eläkettä henkilökohtaiseen eläkeikääsi saakka, saisit suuremman työeläkkeen, yhteensä 986 euroa. Kansaneläkettä tulisi tällöin vähemmän, karkeasti arvioiden noin 160 euroa. Kokonaiseläkkeesi olisi 65 vuoden iässä noin 1146 euroa kuussa.

Kansaneläkeluvut ovat vuodelta 2012 ja koskevat yksin asuvaa. Jos olet parisuhteessa, kansaneläke olisi hieman pienempi kummassakin tilanteessa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ehkä se on niin, että kun tuo asia ihmistä askarruttaa ja lähellä ei ole ketään ihmistä siihen hätään, hän kirjoittaa nettiin ja yrittää saada juttukaveria asian tiimoilta!
Minun järkeni ja tunteeni mukaan se voisi mennä näin!
Kun meillä ihmisillä on tapana pyöritellä mielessämme tulevia murheita. Jokainen tietää, etä ne selviää, kun lähdetään selvittämään, mutta mistä päästä! Järki käteen!

Samaa ihmettelen minäkin. Jokainen voi pyytää suoraan omalta eläkeyhtiöltään minkä suuruista eläkettä tulee saamaan ja lisäksi Kelalta voi tiedustella 65 vuotta täytettyään onko oikeutettu lisäeläkkeeseen. Miten tuollaisia uusavuttomia voi vielä nykyaikana olla kun tietoa on riittävästi saatavilla. Netistäkin sitä löytyy kun klikkaa "työeläke".

Sisältö jatkuu mainoksen alla