Alkukesän pehmeistä raparpereista ja kaurahiutaleista valmistuu suussa sulava paistos. Lisukkeeksi paistoksen kanssa sopii vaikka vaniljajäätelö.

4 annosta

valmistusaika 30 min

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

400 g raparperia (3-5 vartta, paloiteltuna noin litra)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 dl sokeria

2 tl kanelia

125 g voita

3 dl isoja kaurahiutaleita

 

Vuokaan:

voita

 

Lisäksi:

vaniljajäätelöä

  • Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele pienehkö uunivuoka voilla. Kuvan vuoka on kooltaan 18cm x 27 cm.
  • Huuhdo raparperinvarret hyvin. Vedä raparpereista ohut kuorikerros irti, jos haluat. Se ei ole välttämätöntä, koska raparperit leikataan ohuiksi viipaleiksi, jolloin kuorikin leikkautuu.
  • Viipaloi raparperit terävällä veitsellä leikkuulaudan päällä. Tarvitset litran verran paloiteltua raparperia.
  • Levitä raparperit vuokaan. Ripottele päälle puolet sokerista ja kaikki kaneli.
  • Sulata voi kattilassa hellalla tai mikronkestävässä kulhossa mikroaaltouunissa. Lisää kaurahiutaleet ja loput sokerista voisulan joukkoon. Levitä seos raparperien päälle tasaiseksi kerrokseksi.
  • Paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Tarjoa raparperikaura vaniljajäätelön kanssa.

Juttu on ilmestynyt Glorian Koti ja Viini -lehdessä 4/2021.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla