
Alkukesän pehmeistä raparpereista ja kaurahiutaleista valmistuu suussa sulava paistos. Lisukkeeksi paistoksen kanssa sopii vaikka vaniljajäätelö.
4 annosta
valmistusaika 30 min
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
400 g raparperia (3-5 vartta, paloiteltuna noin litra)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
1 dl sokeria
2 tl kanelia
125 g voita
3 dl isoja kaurahiutaleita
Vuokaan:
voita
Lisäksi:
vaniljajäätelöä
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele pienehkö uunivuoka voilla. Kuvan vuoka on kooltaan 18cm x 27 cm.
- Huuhdo raparperinvarret hyvin. Vedä raparpereista ohut kuorikerros irti, jos haluat. Se ei ole välttämätöntä, koska raparperit leikataan ohuiksi viipaleiksi, jolloin kuorikin leikkautuu.
- Viipaloi raparperit terävällä veitsellä leikkuulaudan päällä. Tarvitset litran verran paloiteltua raparperia.
- Levitä raparperit vuokaan. Ripottele päälle puolet sokerista ja kaikki kaneli.
- Sulata voi kattilassa hellalla tai mikronkestävässä kulhossa mikroaaltouunissa. Lisää kaurahiutaleet ja loput sokerista voisulan joukkoon. Levitä seos raparperien päälle tasaiseksi kerrokseksi.
- Paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Tarjoa raparperikaura vaniljajäätelön kanssa.
Juttu on ilmestynyt Glorian Koti ja Viini -lehdessä 4/2021.

Seuraa meitä Facebookissa