Kuva Ullamaija Hänninen
Kuva Ullamaija Hänninen

Itse tehty jäätelö on raikas kesäherkku.

4 annosta

½ l raparperipaloja
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
2 dl kuohukermaa
2 dl turkkilaista jogurttia
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

  • Keitä kuoritut ja paloitellut raparperipalat kattilassa sokerin kanssa pehmeiksi. Lisää joukkoon kardemumma.
  • Lisää vaahdotettu kerma, jogurtti, sokerit ja puolet jäähtyneestä raparperista jäätelökoneeseen. Säästä loput hillosta tarjottavaksi jäätelön pinnalla. Pyöritä tanakaksi jäätelöksi noin 50 minuutin ajan.


Vinkki Jäätelömassan voi valmistaa myös sähkövatkaimella. Laita massa pakkaseen ja sekoita muutama kerta jäätymisen aikana.