
Kuva Ullamaija Hänninen
Hemmottele päivääsi tällä ihanalla kakulla tai leivo se juhlapöytään.
8–10 palaa
Täyte
600 g raparperia
½ dl vettä
1 dl hillo-marmeladisokeria
4 kpl liivatelehtiä
100 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
1 prk (200 g) rahkaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ dl raparperimehua
Pohja
200 g suklaakeksejä
50 g voita tai leivontamargariinia
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Pinnalle
mansikoita
raparperia
tomusokeria
Sisältö jatkuu mainoksen alla
- Tee raparperihillo vaikkapa jo edellisenä päivänä. Kuori ja paloittele raparperit. Lisää kattilaan vesi ja raparperipalat. Hauduta 10 minuuttia. Ota puoli desiä raparperimehua talteen. Lisää raparperien päälle marmeladisokeri ja jatka hauduttamista 5 minuuttia. Jäähdytä hillo, jolloin se kiinteytyy.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 5 minuutiksi.
- Sulata suklaa mikroaaltouunissa. Vatkaa kuohukerma ja lisää joukkoon rahka, sokerit ja suklaa.
- Kuumenna raparperimehu kattilassa. Purista liivatteet mahdollisimman kuiviksi ja lisää raparperimehuun liukenemaan. Sekoita liivateseos kermarahkan joukkoon.
- Murenna suklaakeksit jauhelmaksi. Sulata rasva ja lisää joukkoon. Painele seos rtopohjaisen kakkuvuuan pohjalle leivinpaperin päälle.
- Levitä suklaisen pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi raparperihilloa. Jos hillo on kovin vetistä, valuta siitä pois nestettä. Levitä raparperin päälle kermarahka. Anna kakun hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia.
- Koristele kakku tuoreilla mansikoilla, raparperipaloilla ja tomusokerilla.
Katso myös: Parhaat kakut juhliin x 10
Seuraa meitä Facebookissa