
Tämä ihana täytekakku sopii juhlaan kuin juhlaan.
Ainekset
- 6 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 3 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
Kostutus
- 1 ¼ dl sokeria
- 1 dl vettä
- ½ dl mantelilikööriä, esim. Amaretto
Täyte
- 5 dl vispikermaa
- 2 ½ rkl sokeria
- 2–3 tl vaniljasokeria
- 1 prk (250 g) mascarponejuustoa täytteeksi ja koristeeksi
- 1 ½ l tuoreita mansikoita (3 dl mansikkasosetta)
- minttua
- Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Siivilöi vehnäjauhot joukkoon. Sekoita kevyesti.
- Kaada massa kakkuvuokaan, jonka pohjalle on leikattu pohjan kokoinen leivinpaperi.
- Paista pohja 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Irrota jäähtynyt kakku vuoan reunoista palettiveitsellä. Kumoa kakkupohja ja poista leivinpaperi.
- Kiehauta kostutusta varten vesi ja sokeri. Lorauta likööri jäähtyneeseen nesteeseen.
- Vaahdota kerma ja sokerit pehmeäksi vaahdoksi. Lisää mascarpone ja vatkaa, kunnes vaahdosta tulee sopivan jämäkkää.
- Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohjat. Alinta pohjaa kannattaa kostuttaa kevyemmin, jotta kakkua on helpompi käsitellä ja nostaa tarjolle.
- Kokoa kakku vuuan sisään. Levitä mansikkasosetta tai tuoreita pilkottuja mansikoita ja mascarponekermaa pohjan päälle. Nosta seuraava kakkupohja päälle ja jatka samaan tapaan. Aseta viimeinen kerros kanneksi. Anna kakun vetäytyä kylmässä seuraavaan päivään. Säästä loppu kerma kuorrutukseen.
- Koristele kakku mascarponekermalla, tuoreilla mansikoilla ja mintunlehdillä.
Vinkki: Silputtu minttu antaa raikkaan säväyksen myös täytteen joukossa.
Muista myös nämä kakut
- Juustoinen valkosuklaakakku
- Aprikoosimaustekakku
- Suklainen täytekakku
- Banaanikahvikakku
- Puolukkakakku ilman uunia
- Valkosuklaa-jogurttikakku
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa