
Inkiväärin ja omenan ryydittämä pannukakku maistuu juhlavammankin aterian jälkiruokana vaikkapa jäätelön tai kermavaahdon kera tarjottuna.
20 palaa
3 munaa
6 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
¾ dl ruokokidesokeria
1 tl suolaa
2 tl inkivääriä
2 rkl juoksevaa margariinia
3 porkkanaa
3–4 omenaa
- Sekoita munat ja maito tasaiseksi. Lisää jauhot, sokeri, suola ja inkivääri sekä rasva.
- Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Lisää raaste taikinaan. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
- Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
- Pese omenat ja poista siemenkodat omenaporalla. Leikkaa omenat viipaleiksi. Asettele renkaita pannukakun päälle.
- Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Resepti on poimittu lukijoidemme ohjeista kootusta ET-klassikot -ruokakirjasta.
”Tarjoan kehittelemääni pannukakkua perheelleni, kun haluan helliä heitä. Vaniljajäätelön kanssa pannari sopii juhlavankin aterian jälkiruuaksi.”
Anne Kiuru, Riihimäki