ET-ruokaklassikko

Inkiväärin ja omenan ryydittämä pannukakku maistuu juhlavammankin aterian jälkiruokana vaikkapa jäätelön tai kermavaahdon kera tarjottuna.

20 palaa

3 munaa
6 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
¾ dl ruokokidesokeria
1 tl suolaa
2 tl inkivääriä
2 rkl juoksevaa margariinia
3 porkkanaa
3–4 omenaa

  • Sekoita munat ja maito tasaiseksi. Lisää jauhot, sokeri, suola ja inkivääri sekä rasva.
  • Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Lisää raaste taikinaan. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
  • Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
  • Pese omenat ja poista siemenkodat omenaporalla. Leikkaa omenat viipaleiksi. Asettele renkaita pannukakun päälle.
  • Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.


Resepti on poimittu lukijoidemme ohjeista kootusta ET-klassikot -ruokakirjasta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Tarjoan kehittelemääni pannukakkua perheelleni, kun haluan helliä heitä. Vaniljajäätelön kanssa pannari sopii juhlavankin aterian jälkiruuaksi.”

Anne Kiuru, Riihimäki

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla