Makeat ja hapokkaat marjat ovat hyvä pari miedonmakuiselle piimähyytelölle.
Makeat ja hapokkaat marjat ovat hyvä pari miedonmakuiselle piimähyytelölle.

Piimästä syntyy pehmeä, ihana ja raikas jälkiruoka, joka on parhaimmillaan kesän marjojen kanssa tarjoiltuna. Tämä resepti tuli toiseksi ET:n Suuressa jälkiruokakilpailussa vuonna 2017.

Kauhavalaisen Virpi Viinikan lähettämä piimähyytelön ohje ylsi toiselle sijalle ET-lehden järjestämässä jälkiruokakilpailussa vuonna 2017. Kilpailun voitti ihana tyrnijäätelö. Katso myös kolme muuta kilpailussa kymmenen parhaan joukkoon päässyttä reseptiä.

Näin raati kuvaili piimähyytelön ohjetta:

"Tässä reseptissä trendikäs piimä on jalostettu pehmeäksi, maukkaaksi jälkiruuaksi. Yksinkertaisista aineksista syntyy klassikko!"

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeile itse!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Piimähyytelö

4-6 annosta

4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 1/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ l piimää

  1. Laita liivatelehdet väljään, kylmään veteen likoamaan 5 minuutiksi.
  2. Lisää kattilaan kerma, sokeri ja vaniljasokeri. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on kokonaan liuennut.
  3. Ota kattila pois liedeltä. Purista liivatelehdet mahdollisimman kuiviksi, pudota kuuman kerman joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hetki.
  4. Lisää seokseen piimä ja sekoita kunnolla. Jaa seos suoraan annoslaseihin.
  5. Anna piimähyytelön hyytyä jääkaapissa muutama tunti.
  6. Tarjoa marjojen, hedelmien tai hillon kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla