Vaalea mallasleipä sakeuttaa tomaattisen gazpachokeiton. 

Gazpachokeitto

6 annosta

  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 paprika
  • 1 varsisellerin varsi
  • 1 pieni sipuli
  • 2 valkosipulinkyttä
  • ½ –1 mieto chili
  • 2 palaa vaaleaa leipää
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 3–5 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • ½ rkl balsamicoa
  • 1 tl mustapippuria myllystä
  • (suolaa)
  • persiljaa
  1. Halkaise paprika ja poista kota. Paloittele varsiselleri. Kuori ja lohko sipuli ja valkosipuli. Leikkaa chilistä kanta ja viipaloi pienempiin paloihin. Paloittele leipä.
  2. Laita oliiviöljy, valkosipuli ja chili monitoimikoneeseen. Surauta tahnaksi. Lisää joukkoon tomaattimurska, paprika, selleri, sipuli ja leipäpalat. Soseuta tasaiseksi.
  3. Kuumenna desi vettä ja liuota siihen kasvisliemikuutio. Viilennä seos lisäämällä siihen loppu vesi. Kaada kasvisliemi keiton joukkoon. Mausta balsamicolla ja mustapippurilla. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
  4. Nosta keitto jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
  5. Kaada tarjolle laseihin ja koristele annokset persiljalla.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla