
Kylmä gazpachokeitto on helppo tehdä.
Vaalea mallasleipä sakeuttaa tomaattisen gazpachokeiton.
Gazpachokeitto
6 annosta
- 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
- 1 paprika
- 1 varsisellerin varsi
- 1 pieni sipuli
- 2 valkosipulinkyttä
- ½ –1 mieto chili
- 2 palaa vaaleaa leipää
- ½ dl oliiviöljyä
- 3–5 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- ½ rkl balsamicoa
- 1 tl mustapippuria myllystä
- (suolaa)
- persiljaa
- Halkaise paprika ja poista kota. Paloittele varsiselleri. Kuori ja lohko sipuli ja valkosipuli. Leikkaa chilistä kanta ja viipaloi pienempiin paloihin. Paloittele leipä.
- Laita oliiviöljy, valkosipuli ja chili monitoimikoneeseen. Surauta tahnaksi. Lisää joukkoon tomaattimurska, paprika, selleri, sipuli ja leipäpalat. Soseuta tasaiseksi.
- Kuumenna desi vettä ja liuota siihen kasvisliemikuutio. Viilennä seos lisäämällä siihen loppu vesi. Kaada kasvisliemi keiton joukkoon. Mausta balsamicolla ja mustapippurilla. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Nosta keitto jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
- Kaada tarjolle laseihin ja koristele annokset persiljalla.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa