Sosekeitto on lempeän lämmittävää ruokaa. Keitto on myös hyvä eväs, sillä se kulkee mukana kätevästi termarissa.

Kukkakaalikeitto

4 annosta

800 g kukkakaalia
2 rosamundaperunaa
1 sipuli
2 rkl rypsiöljyä
8 dl vettä
½ sitruunan mehu sitruunan raastettu kuori
3 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
1 prk (250 g) soijakerma
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa

Päälle :
kukkakaalia
oliiviöljyä
kurpitsansiemeniä

Tee näin:

  • Irrota kukkakaalista kanta. Lohko kaali kukinnoiksi ja ota kolmannes sivuun. Kuori ja kuutioi perunat ja sipuli.
  • Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipuli kuullottumaan. Kaada kattilaan vesi ja kasvikset. Hauduta noin 20 minuuttia eli kunnes kukkakaalit ja perunat ovat kypsiä.
  • Paahda sillä välin kolmannes kukkakaalinupuista. Sipaise pintaan oliiviöljyä ja laita palat uunipellille 275-asteisen uunin ylälämpöön noin 5 minuutiksi eli kunnes ne saavat hieman väriä.
  • Huom! Jos et halua paahtaa kukkakaaleja, käytä koko kukkakaali sosekeiton joukossa.
  • Soseuta keitto.
  • Lisää joukkoon sitruunan mehu ja kuori sekä tuoretta hienonnettua inkivääriä. Hauduta 10 minuuttia.
  • Viimeistele soijakermalla, hunajalla ja suolalla.
  • Tarjoa keitto paahdettujen kukkakaalien ja kurpitsansiemenien höystämänä.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla