Sosekeitto on lempeän lämmittävää ruokaa. Keitto on myös hyvä eväs, sillä se kulkee mukana kätevästi termarissa.
Kukkakaalikeitto
4 annosta
800 g kukkakaalia
2 rosamundaperunaa
1 sipuli
2 rkl rypsiöljyä
8 dl vettä
½ sitruunan mehu sitruunan raastettu kuori
3 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
1 prk (250 g) soijakerma
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
Päälle :
kukkakaalia
oliiviöljyä
kurpitsansiemeniä
Tee näin:
- Irrota kukkakaalista kanta. Lohko kaali kukinnoiksi ja ota kolmannes sivuun. Kuori ja kuutioi perunat ja sipuli.
- Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipuli kuullottumaan. Kaada kattilaan vesi ja kasvikset. Hauduta noin 20 minuuttia eli kunnes kukkakaalit ja perunat ovat kypsiä.
- Paahda sillä välin kolmannes kukkakaalinupuista. Sipaise pintaan oliiviöljyä ja laita palat uunipellille 275-asteisen uunin ylälämpöön noin 5 minuutiksi eli kunnes ne saavat hieman väriä.
- Huom! Jos et halua paahtaa kukkakaaleja, käytä koko kukkakaali sosekeiton joukossa.
- Soseuta keitto.
- Lisää joukkoon sitruunan mehu ja kuori sekä tuoretta hienonnettua inkivääriä. Hauduta 10 minuuttia.
- Viimeistele soijakermalla, hunajalla ja suolalla.
- Tarjoa keitto paahdettujen kukkakaalien ja kurpitsansiemenien höystämänä.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa