Itse tehdyt tortillat maistuvat paremmilta – katso resepti
Kuva: Sami Repo
Kotona tehdyt maissiletut syntyvät vaivatta ja säilyvät pehmeinä pussissa.
12 kpl
1 ½ dl maissijauhoja
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl haaleaa vettä
ripaus suolaa
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhot vähitellen veteen, johon on sekoitettu ripaus suolaa. Jauhomäärä on sopiva, kun taikina ei enää tartu käsiin. Lisää tarvittaessa jauhoja ruokalusikallinen kerrallaan.
- Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa vähintään 20 minuuttia.
- Muodosta taikinasta tanko ja leikkaa se 12 yhtä suureen osaan. Kauli palat ohuiksi letuiksi (halkaisija noin 15 cm).
- Harjaa ylimääräiset jauhot lettujen pinnasta ja paista kuumassa, kuivassa pannussa noin puoli minuuttia kummaltakin puolelta tai kunnes pinta alkaa kuplia.