Tämä pitsa on oikea kesäkurpitsaherkkukeko ruispedillä.

1 pellillinen tai 6–8 pientä pitsaa

  • 2 ½ dl vettä
  • 20 g hiivaa
  • 4 dl ruisjauhoja
  • noin 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • ½ dl öljyä

Päälle

  • 1 rs (200 g) ruohosipulituorejuustoa
  • 2 kpl (á 125 g) mozzarellaa
  • 400 g kesäkurpitsaa
  • 1 dl hyvää oliiviöljyä
  • 1 sitruunanmehu
  • 2 tl sitruunan raastettua kuorta
  • 1 tl rouhittua valkopippuria
  • sormisuolaa

 

  1. Lämmitä taikinan neste käden­lämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Alusta taikinaan jauhot, suola ja öljy. Anna taikinan nousta vedottomassa paikassa vähintään puoli tuntia.
  2. Pese kesäkurpitsat ja leikkaa ne juustohöylällä tai terävällä veitsellä ohuiksi pitkiksi viipaleiksi. Paahda viipaleet pannulla kummaltakin puolelta. Pistä kurpitsat kulhoon, johon laitat myös öljyn, sitruunan­mehun ja kuoriraasteen.
  3. Kauli taikinasta pellin kokoinen pitsa leivinpaperin päälle tai useita pienempiä. Levitä päälle ruoho­sipulituorejuustoa ja paloiteltua mozzarellaa.
  4. Paista 225-asteisessa uunissa pieniä pitsoja noin 15 ja peltipitsaa 25 minuuttia.
  5. Lisää kuuman pitsan pinnalle sitruuna­mari­noituja kesä­kurpitsoja.