
Kuva Tuomas Kolehmainen
Tämä pitsa on oikea kesäkurpitsaherkkukeko ruispedillä.
1 pellillinen tai 6–8 pientä pitsaa
- 2 ½ dl vettä
- 20 g hiivaa
- 4 dl ruisjauhoja
- noin 1 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- ½ dl öljyä
Päälle
- 1 rs (200 g) ruohosipulituorejuustoa
- 2 kpl (á 125 g) mozzarellaa
- 400 g kesäkurpitsaa
- 1 dl hyvää oliiviöljyä
- 1 sitruunanmehu
- 2 tl sitruunan raastettua kuorta
- 1 tl rouhittua valkopippuria
- sormisuolaa
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
- Lämmitä taikinan neste kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Alusta taikinaan jauhot, suola ja öljy. Anna taikinan nousta vedottomassa paikassa vähintään puoli tuntia.
- Pese kesäkurpitsat ja leikkaa ne juustohöylällä tai terävällä veitsellä ohuiksi pitkiksi viipaleiksi. Paahda viipaleet pannulla kummaltakin puolelta. Pistä kurpitsat kulhoon, johon laitat myös öljyn, sitruunanmehun ja kuoriraasteen.
- Kauli taikinasta pellin kokoinen pitsa leivinpaperin päälle tai useita pienempiä. Levitä päälle ruohosipulituorejuustoa ja paloiteltua mozzarellaa.
- Paista 225-asteisessa uunissa pieniä pitsoja noin 15 ja peltipitsaa 25 minuuttia.
- Lisää kuuman pitsan pinnalle sitruunamarinoituja kesäkurpitsoja.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa