
Mehevä kesäkurpitsakakku juhlistaa kahvihetken.
Birgitin kesäkurpitsakakku
12 palaa
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl kanelia
1 ½ tl leivinjauhetta
1 ½ tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
3 dl kesäkurpitsaa raastettuna
3 munaa
3 dl sokeria
1 dl maustamatonta jogurttia tai piimää
1 ½ dl oliiviöljyä
1–2 dl pähkinä- tai mantelirouhetta
Vuokaan
1 rkl pehmeää voita
2 ½ rkl mannaryynejä
- Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halkaisija noin 24 cm) mannaryyneillä.
- Sekoita vehnäjauhoihin kaneli, leivinjauhe, sooda, vaniljasokeri ja suola.
- Raasta kesäkurpitsa hienoksi.
- Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella.
- Sekoita joukkoon kesäkurpitsa, jogurtti tai piimä, oliiviöljy ja pähkinä- tai mantelirouhe.
- Lisää lopuksi kuiva-aineet.
- Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 170-asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti.
- Jos kakun pinta alkaa tummua liikaa, aseta leivinpaperi kakun päälle paistoajan puolivälissä.
Reseptin äiti, Birgit Perttula Noormarkusta kertoo:
– Leivon kakkua loppukesällä, kun saan kesäkurpitsoja äitini kasvimaalta. Kesäkurpitsan ja oliiviöljyn yhdistelmä on todella hyvä. Kakku maistuu kahvin kanssa ihan sellaisenaan tai vaniljajäätelön höystämänä.
Resepti on kirjasta ET Klassikot – lukijoiden rakkaimmat reseptit (2012).