Mehevä kesäkurpitsakakku juhlistaa kahvihetken.

Birgitin kesäkurpitsakakku

12 palaa

4 ½ dl vehnäjauhoja

1 rkl kanelia

1 ½ tl leivinjauhetta

1 ½ tl ruokasoodaa

1 tl vaniljasokeria

ripaus suolaa

3 dl kesäkurpitsaa raastettuna

3 munaa

3 dl sokeria

1 dl maustamatonta jogurttia tai piimää

1 ½ dl oliiviöljyä

1–2 dl pähkinä- tai mantelirouhetta

Vuokaan

1 rkl pehmeää voita

2 ½ rkl mannaryynejä

  • Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halkaisija noin 24 cm) mannaryyneillä.
  • Sekoita vehnäjauhoihin kaneli, leivinjauhe, sooda, vaniljasokeri ja suola.
  • Raasta kesäkurpitsa hienoksi.
  • Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  • Sekoita joukkoon kesäkurpitsa, jogurtti tai piimä, oliiviöljy ja pähkinä- tai mantelirouhe.
  • Lisää lopuksi kuiva-aineet.
  • Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 170-asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti.
  • Jos kakun pinta alkaa tummua liikaa, aseta leivinpaperi kakun päälle paistoajan puolivälissä.
     

Reseptin äiti, Birgit Perttula Noormarkusta kertoo:

– Leivon kakkua loppukesällä, kun saan kesäkurpitsoja äitini kasvimaalta. Kesäkurpitsan ja oliiviöljyn yhdistelmä on todella hyvä. Kakku maistuu kahvin kanssa ihan sellaisenaan tai vaniljajäätelön höystämänä.

Resepti on kirjasta ET Klassikot – lukijoiden rakkaimmat reseptit (2012).