
Mehevä porkkanakakku kuorrutetaan tuorejuustolla.
Porkkanakakku
10–12 palaa
3 ½ dl sokeria
2 ½ dl rypsiöljyä
4 dl raastettua porkkanaa
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
½ tl suolaa
½ tl muskottia
1 tl kanelia
1 dl murskattuja saksanpähkinöitä
Kuorrutus
200 g leivontamargariinia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
½ sitruunan kuori ja mehu
saksanpähkinöitä, minttua
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
- Sekoita sokeri ja öljy. Lisää joukkoon porkkanaraaste ja munat. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita pähkinöiden kanssa taikinaan.
- Leivitä irtopohjainen kakkuvuoka (halkaisija 24 cm tai korkeareunainen 18 cm). Kumoa taikina leivitettyyn vuokaan. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Kumoa ja jäähdytä.
- Sekoita huoneenlämpöinen margariini ja tuorejuusto kuorrutteeksi. Lisää joukkoon tomu- ja vaniljasokeri sekä sitruunan raastettu kuori ja mehu.
- Levitä kuorrute kakun pinnalle. Halutessasi koristele saksanpähkinöillä ja tuoreella mintulla.
Ohje: Kahvilayrittäjä Lena Andersson, Cafe Gamla stan, Tammisaari
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Muista myös nämä kakut:
Seuraa meitä Facebookissa