Mehevä porkkanakakku kuorrutetaan tuorejuustolla.

Porkkanakakku

10–12 palaa

3 ½ dl sokeria
2 ½ dl rypsiöljyä
4 dl raastettua porkkanaa
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
½ tl suolaa
½ tl muskottia
1 tl kanelia
1 dl murskattuja saksanpähkinöitä

Kuorrutus
200 g leivontamargariinia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
½ sitruunan kuori ja mehu
saksanpähkinöitä, minttua

  1. Sekoita sokeri ja öljy. Lisää joukkoon porkkanaraaste ja munat. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita pähkinöiden kanssa taikinaan.
  2. Leivitä irtopohjainen kakkuvuoka (halkaisija 24 cm tai korkea­reunainen 18 cm). Kumoa taikina leivitettyyn vuokaan. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Kumoa ja jäähdytä.
  3. Sekoita huoneenlämpöinen marga­riini ja tuorejuusto kuorrut­teeksi.­ Lisää joukkoon tomu- ja vanilja­sokeri sekä sitruunan raastettu kuori ja mehu.
  4. Levitä kuorrute kakun pinnalle. Halutessasi koristele saksan­pähki­nöillä ja tuoreella mintulla.

Ohje: Kahvilayrittäjä Lena Andersson, Cafe Gamla stan, Tammisaari

Muista myös nämä kakut: