Kuva Tuomas Kolehmainen
Kuva Tuomas Kolehmainen

Tämä juhlaherkku saa kruununsa makeista hedelmistä.

10 annosta

Marenkipohja
4 valkuaista
2 dl tomusokeria
1 tl limetin mehua
½ rkl perunajauhoja

Valkosuklaatäyte
150 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
1 dl turkkilaista jogurttia
sokeria

Lisäksi
6 kiiviä
viinirypäleitä
limetti
herneenversoja
neilikan kukkia

  • Valmista marenki. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa sähkövatkaimella valkuaiset, tomusokeri ja tilkka limetinmehua kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi.
    Vaahtoa saa vatkata pitkään, noin 6 minuuttia. Lopun limetin voit jättää koristeluun. Siivilöi vaahdon joukkoon perunajauhot.
  • Levitä massa kolmeksi pyöreäksi levyksi leivinpaperille. Kunkin levyn halkaisija on
    noin 18 cm.
  • Kypsennä levyjä 100-asteisesessa kiertoilmauunissa kahdessa tasossa noin tunti. Alenna lämpötila 75 asteeseen ja jatka kypsentämistä, kunnes marengit ovat rapeita. Sammuta uuni, avaa luukku raolleen ja anna marenkienkuivua yön yli uunissa.
  • Valmista täyte. Sulata valkosuklaa mikroaaltouunissa miedolla teholla. Vatkaa kermapehmeäksi vaahdoksi. Yhdistä kerma, sula suklaa ja jogurtti. Makeuta maun mukaan sokerilla.
  • Kuori ja leikkaa kiivit ohuiksi viipaleiksi. Pese rypäleet ja lohko limetti.
  • Kokoa kakku. Levitä marenkilevyn päälle kiivejä ja valkosuklaavaahtoa.
    Nosta päälle toinen kerros ja jatka samaan tapaan.
  • Koristele lopuilla kiiviviipaleilla, rypäleillä ja limetin lohkoilla. Halutessasi lisää herneenversoja ja neilikan kukkia. Anna makujen imeytyä viileässä muutama tunti ennen tarjoilua.

Ihanat kakut juhliin x 10

  1. Mansikka-mascarponekakku
  2. Porkkanakakku
  3. Banaanikahvikakku
  4. Suussa sulava juustokakku
  5. Juustoinen valkosuklaakakku
  6. Suklainen täytekakku
  7. Puolukkakakku ilman uunia
  8. Valkosuklaa-jogurttikakku
  9. Aprikoosimaustekakku
  10. Prinsessatorttu (kuva alhaalla)