Kuva Tuomas Kolehmainen
Kuva Tuomas Kolehmainen

Tämä juhlaherkku saa kruununsa makeista hedelmistä.

10 annosta

Marenkipohja
4 valkuaista
2 dl tomusokeria
1 tl limetin mehua
¬Ĺ rkl perunajauhoja

Valkosuklaatäyte
150 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
1 dl turkkilaista jogurttia
sokeria

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lisäksi
6 kiiviä
viinirypäleitä
limetti
herneenversoja
neilikan kukkia

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  • Valmista marenki. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa s√§hk√∂vatkaimella valkuaiset, tomusokeri ja tilkka limetinmehua kovaksi ja kiilt√§v√§ksi vaahdoksi.
    Vaahtoa saa vatkata pitkään, noin 6 minuuttia. Lopun limetin voit jättää koristeluun. Siivilöi vaahdon joukkoon perunajauhot.
  • Levit√§ massa kolmeksi py√∂re√§ksi levyksi leivinpaperille. Kunkin levyn halkaisija on
    noin 18 cm.
  • Kypsenn√§ levyj√§ 100-asteisesessa kiertoilmauunissa kahdessa tasossa noin tunti. Alenna l√§mp√∂tila 75 asteeseen ja jatka kypsent√§mist√§, kunnes marengit ovat rapeita. Sammuta uuni, avaa luukku raolleen ja anna marenkienkuivua y√∂n yli uunissa.
  • Valmista t√§yte. Sulata valkosuklaa mikroaaltouunissa miedolla teholla. Vatkaa kermapehme√§ksi vaahdoksi. Yhdist√§ kerma, sula suklaa ja jogurtti. Makeuta maun mukaan sokerilla.
  • Kuori ja leikkaa kiivit ohuiksi viipaleiksi. Pese ryp√§leet ja lohko limetti.
  • Kokoa kakku. Levit√§ marenkilevyn p√§√§lle kiivej√§ ja valkosuklaavaahtoa.
    Nosta päälle toinen kerros ja jatka samaan tapaan.
  • Koristele lopuilla kiiviviipaleilla, ryp√§leill√§ ja limetin lohkoilla. Halutessasi lis√§√§ herneenversoja ja neilikan kukkia. Anna makujen imeyty√§ viile√§ss√§ muutama tunti ennen tarjoilua.

Ihanat kakut juhliin x 10

  1. Mansikka-mascarponekakku
  2. Porkkanakakku
  3. Banaanikahvikakku
  4. Suussa sulava juustokakku
  5. Juustoinen valkosuklaakakku
  6. Suklainen täytekakku
  7. Puolukkakakku ilman uunia
  8. Valkosuklaa-jogurttikakku
  9. Aprikoosimaustekakku
  10. Prinsessatorttu (kuva alhaalla)
Sisältö jatkuu mainoksen alla