Tämä kakku mehevöityy, kun maltat odottaa pari päivää sen valmistumisen jälkeen. Mutta maltatko?
15–20 palaa
2 kananmunaa
1 ½ dl fariinisokeria
3 dl karkeaksi raastettua omenaa
1–2 rkl raastettua inkivääriä
3 dl vehnäjauhoja
¾ rkl kanelia
1 tl leivinjauhetta
1 dl pähkinämysliä
1 dl rypsiöljyä
¼ tl suolaa
Leivitykseen
1 rkl rypsiöljyä
2 rkl ruiskorppujauhoja
Päälle
100 g maustamatonta tuorejuustoa esim.
11 % kevyt Philadelphiaa
100 g maitorahkaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl pähkinämysliä
2 rkl hasselpähkinöitä
Tee näin:
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Pese omenat huolella ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Raasta tai hienonna tuore inkivääri. Sekoita jauhoihin kaneli ja leivinjauhe.
- Lisää jauhot, mysli, öljy, omena- ja inkivääriraaste sekä suola muna-sokerivaahtoon kevyesti käännellen.
- Leivitä 24 cm pitkä leipävuoka ja kumoa kakkutaikina vuokaan. Paista kakkua noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.
- Valmista täyte. Sekoita tuorejuusto ja rahka tasaiseksi sähkövatkaimella. Makeuta kuorrute hunajalla. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele pinta juuri ennen tarjoilua myslillä ja pähkinöillä.