Tämä kakku mehevöityy, kun maltat odottaa pari päivää sen valmistumisen jälkeen. Mutta maltatko?

15–20 palaa

2 kananmunaa
1 ½ dl fariinisokeria
3 dl karkeaksi raastettua omenaa
1–2 rkl raastettua inkivääriä
3 dl vehnäjauhoja
¾ rkl kanelia
1 tl leivinjauhetta
1 dl pähkinämysliä
1 dl rypsiöljyä
¼ tl suolaa

Leivitykseen
1 rkl rypsiöljyä
2 rkl ruiskorppujauhoja

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Päälle
100 g maustamatonta tuorejuustoa esim.
11 % kevyt Philadelphiaa
100 g maitorahkaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl pähkinämysliä
2 rkl hasselpähkinöitä

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tee näin:

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Pese omenat huolella ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Raasta tai hienonna tuore inkivääri. Sekoita jauhoihin kaneli ja leivinjauhe.
  3. Lisää jauhot, mysli, öljy, omena- ja inkivääriraaste sekä suola muna-sokerivaahtoon kevyesti käännellen.
  4. Leivitä 24 cm pitkä leipävuoka ja kumoa kakkutaikina vuokaan. Paista kakkua noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.
  5. Valmista täyte. Sekoita tuorejuusto ja rahka tasaiseksi sähkövatkaimella. Makeuta kuorrute hunajalla. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele pinta juuri ennen tarjoilua myslillä ja pähkinöillä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla