Monella tapaa ajankohtainen prinsessatorttu verhoutuu vaaleanpunaiseen marsipaaniin. Nauti äitienpäivänä tai jo nyt, Charlotte Elizabeth Dianan kunniaksi.

Pohja
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria

Täyte
2 dl vispikermaa
1 prk (200 g) sitruunalla maustettua rahkaa
¼ dl sokeria
1 ½ dl vadelmahilloa

Kuorrute
1 ptk (250 g) vaaleanpunaista marsipaania
tomusokeria
vadelmia

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  • Vatkaa munat ja sokeri kovaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet siivilöiden joukkoon. Sekoita taikina kevyesti tasaiseksi.
  • Levitä taikina suorakaiteenmuotoiseksi levyksi uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille jäähtymään.
  • Sekoita täytettä varten vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sitruunarahka ja sokeri.
  • Levitä jäähtyneen kääretorttulevyn päälle vadelmahilloa ja sitruunakermaa. Kääri torttu napakaksi rullaksi ja anna vetäytyä jääkaapissa muovikelmuun käärittynä muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.
  • Pehmennä marsipaania käsissä ja kauli pötköstä leivinpaperin päällä ohut suorakaiteen muotoinen levy. Nosta levy kaulimen avulla tortun päälle ja pyöräytä kuorrute reunoille, sauma tortun pohjalle.
  • Siivilöi prinsessatortun pintaan tomusokeria ja koristele tuoreilla vadelmilla

Muista myös nämä kakut x 9

  1. Suussa sulava juustokakku
  2. Juustoinen valkosuklaakakku
  3. Aprikoosimaustekakku
  4. Suklainen täytekakku
  5. Banaanikahvikakku
  6. Puolukkakakku ilman uunia
  7. Valkosuklaa-jogurttikakku
  8. Porkkanakakku
  9. Mansikka-mascarponekakku
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla