Monella tapaa ajankohtainen prinsessatorttu verhoutuu vaaleanpunaiseen marsipaaniin. Nauti äitienpäivänä tai jo nyt, Charlotte Elizabeth Dianan kunniaksi.

Pohja
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria

Täyte
2 dl vispikermaa
1 prk (200 g) sitruunalla maustettua rahkaa
¼ dl sokeria
1 ½ dl vadelmahilloa

Kuorrute
1 ptk (250 g) vaaleanpunaista marsipaania
tomusokeria
vadelmia

  • Vatkaa munat ja sokeri kovaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet siivilöiden joukkoon. Sekoita taikina kevyesti tasaiseksi.
  • Levitä taikina suorakaiteenmuotoiseksi levyksi uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille jäähtymään.
  • Sekoita täytettä varten vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sitruunarahka ja sokeri.
  • Levitä jäähtyneen kääretorttulevyn päälle vadelmahilloa ja sitruunakermaa. Kääri torttu napakaksi rullaksi ja anna vetäytyä jääkaapissa muovikelmuun käärittynä muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.
  • Pehmennä marsipaania käsissä ja kauli pötköstä leivinpaperin päällä ohut suorakaiteen muotoinen levy. Nosta levy kaulimen avulla tortun päälle ja pyöräytä kuorrute reunoille, sauma tortun pohjalle.
  • Siivilöi prinsessatortun pintaan tomusokeria ja koristele tuoreilla vadelmilla

Muista myös nämä kakut x 9

  1. Suussa sulava juustokakku
  2. Juustoinen valkosuklaakakku
  3. Aprikoosimaustekakku
  4. Suklainen täytekakku
  5. Banaanikahvikakku
  6. Puolukkakakku ilman uunia
  7. Valkosuklaa-jogurttikakku
  8. Porkkanakakku
  9. Mansikka-mascarponekakku

Puolukkapiiras saa pinnalleen rapean murupäällisen ja koko komeus nautitaan vaniljakastikkeen kera.

Pohja
1 dl piimää
1 muna
¾ dl juoksevaa margariinia
1 ½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa

Päälle
4–5 dl pakastepuolukoita

Muruseos
50 g voita
1 dl kaura- tai ruishiutaleita
½ dl sokeria

Tarjoiluun
vaniljakastiketta

  1. Pane uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Voitele halkaisijaltaan 28 sentin piirasvuoka.
  2. Vatkaa piimän joukkoon muna. Lisää margariini, sokerit ja jauhot, joihin on yhdistetty sooda. Sekoita taikina.
  3. Levitä puolukat taikinan pinnalle.
  4. Sulata voi ja sekoita joukkoon hiutaleet sekä sokeri. Ripottele seos puolukoille.
  5. Paista uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.
  6. Tarjoa piiraan kanssa vaniljakastiketta.

Katso nämä ihanat mustikkaherkut

Kakkutaituri ja bloggaaja Taru Vihavainen näyttää videolla, miten täytekakku koristellaan kultaisilla "paljeteilla". Hän näyttää myös, miten sokerimassasta tehdään ruusu kakun päälle. Katso alta myös tarkat ohjeet.

Näin teet kultapaljettikoristelun:

  1. Lusikoi koristelugeeliä (Piping gel) lautaselle. Sivele pullasudilla tasaisesti ympäri kakkua.
  2. Levitä confettiströsselit kakun pintaan ja paina ne varovasti kiinni. Anna kuivua hetki.
  3. Sekoita kirkas, vahva alkoholi ja tomuväri keskenään sopivan paksuiseksi ”maaliksi”.
  4. Töpötä maalia kakkuun ensin suurella siveltimellä ja lopuksi pienemmällä. Käy koko kakku läpi huolellisesti.

Näin teet ruusut sokerimassasta:

  1. Jaa sokerimassa samankokoisiksi palloiksi. Tee yhdestä pallosta pisaran muotoinen.
  2. Valmista terälehti litistämällä pallo leivinpaperin välissä. Ohenna toinen reuna lusikalla.
  3. Käännä terälehti pisaran ympärille. Jätä ohut reuna ylöspäin, jotta voit taittaa sitä.
  4. Asettele terälehdet limittäin, niin saat ruusuun toivottua muotoa.
  5. Maalaa halutessasi ruusun terälehtien reunat kultavärillä kapealla siveltimellä.

Viimeistely:

Viimeistele kakku töpöttämällä tomuväri-jauhetta joka puolelle kakkua.

Asettele ruusut kakun päälle.