Tämä herkullinen moussekakku onnistuu myös bataatista. Silloin kannattaa keittää kilo bataatteja ja maustaa hyppysellisellä kanelia sekä sitruunamehua.

10 annosta

1 kg punajuuria
7 liivatelehteä
½ sitruunan mehu
1 rosmariininoksa tai
1 tl kuivattua rosmariinia
1 dl turkkilaista jugurttia
200 g pehmeää fetaa
1 rkl tummaa siirappia

Pohja

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

250 g saaristolaislimppua
50 g voita tai leivontamargariinia
1 rosmariinin oksa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  • ˜ Keitä punajuuret kypsiksi noin 40 minuuttia. Kuori vielä lämpiminä ja lohko reiluiksi paloiksi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Purista sitruunasta mehu. Irrota rosmariininvarresta lehdet ja silppua lehdet hienoksi.
  • Kumoa punajuuret monitoimikoneeseen. Lisää joukkoon sitruunamehu, rosmariini, jugurtti, murennettu feta ja siirappi. Surauta seos tasaiseksi. Feta saattaa jäädä rakeiseksi. Kaada massa kattilaan ja lämmitä seos, fetajuusto sulaa viimeistään tässä vaiheessa tasaiseksi massaan. Purista joukkoon liivatteet ja sekoita massa tasaiseksi.
  • Pese monitoimikoneen kulho. Leikkaa saaristolaisleipä paloiksi ja lisää palat monitoimikoneeseen. Hienonna leipä murumaiseksi. Sulata voi. Irrota rosmariininoksasta lehdet ja hienonna ne. Lisää voi ja rosmariini leipärouheeseen.
  • Kaada punajuurimassa vähintään 1 litran vetoiseen leipävuokaan. Silikonivuuasta moussekakku irtoaa helposti tarjolle. Lisää pinnalle leipärouhe tasaiseksi kerrokseksi. Peitä vuoka tiiviisti kelmulla ja anna hyytyä viileässä vähintään 6 tuntia. Kumoa tarjolle ja koristele
Sisältö jatkuu mainoksen alla