Kylmäsavulohi kypsyy ihanasti, kun lisäät sitä keittoon jo  kuumennus vaiheessa. .
Kylmäsavulohi kypsyy ihanasti, kun lisäät sitä keittoon jo kuumennus vaiheessa. .

Pinaattisoppa syntyy vähällä vaivalla. Kun lämmität keiton uudelleen, tuunaa sen makua makua savukalalla, pelmeneillä tai rapealla ripotteella.

Lempeä pinaatti-juurisellerikeitto

4–6 annosta, 35 minuuttia

1 sipuli

400 g pala juuriselleriä

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4 rkl öljyä

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2 litraa vettä

2 kasvisliemikuutiota

150 g pakastettua pinaattia

1 tlk maitorahkaa

¼ tl valkopippuria

(suolaa)

Lämmityspäivä

kylmäsavulohta

 

Hienonna sipuli. Kuori ja kuutioi selleri.

Kuumenna öljy isossa kattilassa.

Ruskista sellerikuutioita noin 5 minuuttia.

Lisää sipulit ja paista vielä hetki.

Lisää vesi ja liemikuutiot. Keitä 20 minuuttia tai kunnes selleripalat ovat kypsyneet pehmeiksi.

Lisää pinaatit ja maitorahka keittoon. Kuumenna, kunnes pinaatti sulaa. Soseuta keitto ja mausta pippurilla. Lisää suolaa tarvittaessa.

Lämmityspäivänä voit tuunata sopan lisäämällä siihen muutaman siivun kylmäsavulohta per ruokailija.

Sisältö jatkuu mainoksen alla