Kuva: Sami Repo
Kuva: Sami Repo

Tämä keitto on pöydän ja mielen ilopilleri, joka on kaiken lisäksi terveellinen ja taivaallisen maukas.

4 annosta

1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl (20 g) tuoretta inkivääriä raastettuna
400 g porkkanaa
150 g mukulaselleriä
2 rkl oliiviöljyä
1 tl currya
½ tl kurkumaa
1 sipuli
2 dl appelsiinimehua
8 dl kanalientä (tai kasvislientä)
5 dl mantelimaitoa
1 tl soijakastiketta
1 dl paahdettuja mantelilastuja
3–4 oksaa tuoretta rakuunaa tai persiljaa

Lisäksi:
1 dl mantelilastuja

 

Tee näin:

1. Kuutioi sipuli, hienonna valkosipulinkynsi ja raasta inkivääri. Kuori ja kuutioi porkkanat ja selleri.

2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää kuutioitu sipuli, valkosipuli ja inkivääri, ja anna niiden pehmetä hieman. Lisää curry, kurkuma, porkkana ja selleri. Kuullota pari minuuttia. Lisää appelsiinimehu ja kiehauta. Lisää kana- tai kasvisliemi ja anna porista, kunnes porkkanat ovat kypsiä.

3. Anna keiton jäähtyä hieman. Soseuta sauvasekoittimella ja kaada keitto takaisin kattilaan. Lisää mantelimaito ja mausta soijakastikkeella. Anna kiehua vielä 5 minuuttia. Hienonna joukkoon lopuksi tuore rakuuna tai persilja.

4. Paahda mantelilastuja kuivassa, kuumassa pannussa niin, että ne saavat hieman väriä. Juuri ennen tarjoilua ripottele keiton päälle mantelilastut.

 

Muista myös nämä keitot