Kuva: Sami Repo
Kuva: Sami Repo

Maitoa saa myös lypsämättä. Tämä itse tehty mantelimaito vie kielen mennessään.

2 ½ dl manteleita
10 dl vettä
ripaus suolaa
(1 tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria)

  • Pane mantelit tehosekoittimeen. Lisää aluksi vettä vain sen verran, että sekoitettaessa muodostuu tahnamainen massa. Jatka sekoittamista pari minuuttia. Lisää loput vesimäärästä ja sekoita vielä hetki. Lisää suola ja vaniljauute tai -sokeri.
  • Kaada seos tiheän siivilän tai harson läpi kulhoon. Siivilöi monta kertaa, jos haluat maidosta silkkistä.
  • Kaada valmis mantelimaito lasipulloon tai kannelliseen purkkiin. Mantelimaito säilyy jääkaapissa muutaman päivän.

    Vinkki Siivilöinnistä jääneen mantelimassan voi käyttää sämpylätaikinaan tai sen voi kuivattaa uunissa mantelijauhoksi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla