Maukas pikkelöity rosolli
Kuva: Elvi Rista
Tästä ei rosollin hinta halpene: kuuden hengen rosollit saat kolmella eurolla.
6 hengelle
4–6 punajuurta
3 porkkanaa
2 perunaa
1 punasipuli
1 omena
Liemi
½ dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
2 dl vettä
2 laakerinlehteä
tähtianis
- Keitä punajuuret kypsiksi. Kuori lämpiminä, jäähdytä ja kuutioi.
- Kypsytä perunat ja porkkanat toisessa kattilassa. Kuori ja kuutioi jäähtyneinä. Silppua sipuli ja omena.
- Mittaa liemiaineet kattilaan. Hauduta kunnes sokeri sulaa. Jäähdytä liemi.
- Sekoita rosolliainekset ja lisää joukkoon liemi. Anna maustua viileässä muutama tunti ennen tarjoilua. Valuta etikkaliemi pois ja kumoa rosolli tarjoiluvadille.
VINKKI! Kokeile kastikkeena turkkilaista jogurttia.