Nyt herkutellaan glögillä!

Glögi ei ole pelkästään alkoholin huurruttama juoma. Glögipadassa lämpenevät myös terveellisesti lämmittävät juomat.

Kardemummaglögi

4–5 pussia ruusunmarjateetä
2 tl kardemumman siemeniä
1 l vettä
2–3 rkl fariinisokeria
(0,5–1 dl maustamatonta viinaa, rommia, brandyä tai punssia)
rusinoita, manteleita

  1. Kiehauta litra vettä. Pane kardemummat ja teepussit veteen hautumaan noin viideksi minuutiksi.
  2. Siivilöi juoma glögilaseihin. Mausta sokerilla.
  3. Lorauta halutessasi joka lasiin 1–2 rkl alkoholijuomaa ja sekoita. Lisää rusinoita ja manteleita.

Tyrniglögi

2 l omenamehua
3 kanelitankoa
3 tähtianista
pala tuoretta inkivääriä
2 dl tyrnimehua
ruokosokeria
(terästettä)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  1. Hauduta glögipohja. Mittaa kattilaan omenamehu ja mausteet. Hauduttele kannen alla miedolla lämmöllä tunnin ajan. Mausteisen pohjan voi tehdä edellisenä päivänä, jäähdyttää ja jättää mausteet omenamehua ryydittämään.
  2. Lämmitä glögipohja ennen tarjoilua ja lisää tyrnimehu. Maista ja makeuta ruokosokerilla tarvittaessa.
  3. Halutessasi lisää terästettä.

Kotoinen glögi

1 pullo huokeaa punaviiniä
1–2 palaa kanelia
3–5 neilikkaa
puolen sitruunan keltaiset kuoret
3–5 rkl sokeria

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  1. Pane kaikki aineet kattilaan. Kuumenna, kunnes viini höyryää voimakkaasti. Älä keitä.
  2. Kaada juoma glögimukeihin.

Vinkki! Voit piristää glögiäsi myös supermarja karpalolla.

Katso tästä artikkelista kauden suosikkiglögit ja muut juomat x 9.

Sisältö jatkuu mainoksen alla