
Nyt herkutellaan glögillä!
Glögi ei ole pelkästään alkoholin huurruttama juoma. Glögipadassa lämpenevät myös terveellisesti lämmittävät juomat.
Kardemummaglögi
4–5 pussia ruusunmarjateetä
2 tl kardemumman siemeniä
1 l vettä
2–3 rkl fariinisokeria
(0,5–1 dl maustamatonta viinaa, rommia, brandyä tai punssia)
rusinoita, manteleita
- Kiehauta litra vettä. Pane kardemummat ja teepussit veteen hautumaan noin viideksi minuutiksi.
- Siivilöi juoma glögilaseihin. Mausta sokerilla.
- Lorauta halutessasi joka lasiin 1–2 rkl alkoholijuomaa ja sekoita. Lisää rusinoita ja manteleita.
Tyrniglögi
2 l omenamehua
3 kanelitankoa
3 tähtianista
pala tuoretta inkivääriä
2 dl tyrnimehua
ruokosokeria
(terästettä)
- Hauduta glögipohja. Mittaa kattilaan omenamehu ja mausteet. Hauduttele kannen alla miedolla lämmöllä tunnin ajan. Mausteisen pohjan voi tehdä edellisenä päivänä, jäähdyttää ja jättää mausteet omenamehua ryydittämään.
- Lämmitä glögipohja ennen tarjoilua ja lisää tyrnimehu. Maista ja makeuta ruokosokerilla tarvittaessa.
- Halutessasi lisää terästettä.
Kotoinen glögi
1 pullo huokeaa punaviiniä
1–2 palaa kanelia
3–5 neilikkaa
puolen sitruunan keltaiset kuoret
3–5 rkl sokeria
- Pane kaikki aineet kattilaan. Kuumenna, kunnes viini höyryää voimakkaasti. Älä keitä.
- Kaada juoma glögimukeihin.
Vinkki! Voit piristää glögiäsi myös supermarja karpalolla.
Katso tästä artikkelista kauden suosikkiglögit ja muut juomat x 9.