Tomusokeri kruunaa taatelikakun.
Tomusokeri kruunaa taatelikakun.

Leivo ihana taatelikakku joulupöytään!

Taatelikakku

  • 1 pkt (250 g) taateleita
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • 200 g voita
  • 1 muna
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • tomusokeria koristeluun
  1. Lohko kivettömät taatelit kattilaan. Lisää sokeri ja vesi. Hauduta niin, että taatelit irtoavat toisistaan ja pehmenevät. Lohko voi joukkoon ja anna sulaa tasaiseksi.
  2. Lisää hieman jäähtyneeseen taateliseokseen muna. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan.
  3. Kumoa taikina leivitettyyn rengasvuokaan.
  4. Kypsennä kakkua uunin ala-tasolla 180 asteessa noin 40 minuuttia.
  5. Koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla.

Vinkkejä:

  • Käytä  maitoyliherkälle laktoositonta voita tai leivontamargariinia.
  • Upean muodon antaa jykevä amerikkalainen kakkuvuoka, joka on valualumiinia.

Lisää joulureseptejä löydät täältä.

Lue myös: