
Tomusokeri kruunaa taatelikakun.
Leivo ihana taatelikakku joulupöytään!
Taatelikakku
- 1 pkt (250 g) taateleita
- 2 dl sokeria
- 2 dl vettä
- 200 g voita
- 1 muna
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl soodaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- tomusokeria koristeluun
- Lohko kivettömät taatelit kattilaan. Lisää sokeri ja vesi. Hauduta niin, että taatelit irtoavat toisistaan ja pehmenevät. Lohko voi joukkoon ja anna sulaa tasaiseksi.
- Lisää hieman jäähtyneeseen taateliseokseen muna. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan.
- Kumoa taikina leivitettyyn rengasvuokaan.
- Kypsennä kakkua uunin ala-tasolla 180 asteessa noin 40 minuuttia.
- Koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla.
Vinkkejä:
- Käytä maitoyliherkälle laktoositonta voita tai leivontamargariinia.
- Upean muodon antaa jykevä amerikkalainen kakkuvuoka, joka on valualumiinia.
Lisää joulureseptejä löydät täältä.
Lue myös:
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Seuraa meitä Facebookissa