Tämän klassisen piirakkaherkun resepti ei vuosien mittaan vanhene. Ota talteen klassisen raparperipiirakan ohje.

6 dl raparperipaloja

1,5 dl tavallista tai fariinisokeria

1 rkl perunajauhoja

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Piirastaikina:

2 munaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 dl sokeria

0,5 dl öljyä

1,5 dl vehnäjauhoja

1,5 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

  • Levitä raparperit voideltuun vuokaan. Ripota sokeri ja perunajauhot päälle. Sekoita hieman. Peitä vuoka foliolla. Hauduta raparpereja 175 asteessa noin 10 minuuttia.
  • Vaahdota munat ja sokeri. Lisää öljy ja jauho-leivinjauheseos. kaada taikina raparperien päälle. Paista edelleen puolisen tuntia.

Resepti on julkaistu alunperin ET lehdessä, numerossa 6/1995

Leipuri

Mistä ihmeestä tämä klassinen sana tulee tähän ohjeeseen?

Pikkutyttönä 60-luvulla äitini ja mummoni tekivät aina raparperipiirakan pullataikinapohjalle ja niin olen minäkin sen oppinut tekemään. Eli alustetaan pieni pullataikina, johon mausteeksi kardemummaa tietenkin. Kaulitaan uunipellille ja päälle soseutettua raparperia. Näin tehdään yksinkertaista ja maailman parasta raparperipiirakkaa, mielestäni.

Vierastan sokerikakkupohjaisia piirakoita. Niistä voi tehdä kakkuja eri variaatioina. Laittaa  kakkutainaan vaikka marjoja, pieniä raparperinpaloja, omenalohkoja jne. Kakut kakkuina ja piirakat piirakoina.

Pirgi

Täytyypä kokeilla... vaikuttaa herkulliselta. Piirakkaa, jossa raparperit onkin pohjalla, en ole vielä tehnytkään...

Sisältö jatkuu mainoksen alla