Kuva: Anna Huovinen
Kuva: Anna Huovinen

Bataatti, avokado ja lohi tekevät tästä salaatista paitsi raikkaan, niin äärimmäisen täydellisen makunautinnon.

4 annosta

400 g bataattia
½ l vettä
1 ½ dl täysjyväkuskusia
1 tl suolaa
300 g loimulohta
1 avokado
1 ps salaattisekoitusta
herneenversoja

Sitruunakastike

3 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
mustapippuria myllystä
1 tl sokeria
¼ tl suolaa

  • Kuori ja kuutioi bataatti. Keitä vesi ja lisää bataatit kypsymään noin 6 minuutiksi. Nosta palat reikäkauhalla sivuun jäähtymään.
  • Lisää kuumaan bataattien keitinveteen suola ja täysjyväcouscous. Nosta kansi tiiviisti paikoilleen ja anna kuskusin turvota noin
    10 minuuttia. Kurkista kattilaan ja sekoita kuskus irtonaiseksi.
  • Irrota loimulohesta nahka ja kuutioi kala. Kuori ja poista avokadosta kivi ja kuutioi hedelmä.
  • Sekoita sitruunakastike. Lisää kuskusin joukkoon bataatit, avokado ja sitruunakastike.
  • Kumoa salaattisekoitus tarjoiluvadille. Kaada sen päälle kuskus ja kalapalat. Koristele salaatti herneenversoilla

Muista myös nämä salaatit