
Jäädykkeeseen kätketyt kermakaramellit ovat kiva yllätys.
Samettisessa jäädykkeessä on rapsakka lakan puraisu. Tämä herkku sopii makean ystäville.
Tämä ihana lakkajäädyke pärjäsi viime vuonna parhaimmiston joukkoon ET:n suuressa jälkiruokakilpailussa. Ohjeen lähetti Hilkka Suomalainen Kittilästä.
Katso myös muut jälkiruokakisassa menestyneet reseptit.
Vinkki! Hapokkaampien makujen ystävä voi kokeilla tuoreita lakkoja lakkahillon sijaan.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Lakkajäädyke
12 annosta
Sisältö jatkuu mainoksen alla
- 100 g Omar-karamelleja
- 2 kananmunaa
- ½ dl sokeria
- 4 dl kuohukermaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 400 g lakkahilloa
- Leikkaa Omarit pieniksi paloiksi.
- Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi toisessa kulhossa ja mausta se vaniljasokerilla. Yhdistä vaahdot. Lisää vaahtoon lakkahillo ja Omar-palat.
- Huuhdo noin 1½ litran rengasvuoka kylmällä vedellä. Kaada seos vuokaan, peitä vuoka foliolla ja nosta pakastimeen. Jäädytä vähintään 5 tuntia.
- Ota jäädyke sulamaan jääkaappiin 30 minuuttia ennen tarjoilua. Kumoa jäädyke tarjolle.
Seuraa meitä Facebookissa