Tämä on rapsakka yhdistelmä vaikka pikkujoulupöytään: rosmariinitikut, juustot ja nokare tyrnihilloa.

Noin 40 kpl

3 dl omenamehua
30 g palahiivaa
3 dl vehnäjauhoja
4 dl sämpyläjauhoja
1 dl parmesaaniraastetta
1 dl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
1 tl rosmariinia
1 tl suolaa

Pinnalle
½ dl parmesaaniraastetta
2 tl rosmariinia
(sormisuolaa)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  • Kuumenna omenamehu kädenlämpöiseksi.
    Liuota joukkoon hiiva. Alusta taikinaan puolet jauhoista, parmesaani, hunaja, öljy, rosmariini ja suola. Vaivaa joukkoon loput jauhot.
  • Painele taikina uunipellin kokoiseksi levyksi leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle parmesaania, rosmariinia ja sormisuolaa. Taputtele kevyesti. Nostata levyä 20 minuuttia.
  • Ajele levy taikinapyörällä vaakasuoraan kahteen osaan ja pystysuoraan noin sentin paksuisiksi tangoiksi.
  • Paista tikkuja 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Leikkaa tikut uudelleen irti toisistaan heti uunista oton jälkeen. Käännä tikut ympäri ja laita vielä 5 minuutiksi uuniin, näin pohjat tulevat rapeiksi.
     
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla