Kahvissa on yllättävän paljon hyvää tekeviä yhdisteitä. Se ehkäisee diabetestä ja onpa siinä antioksidanttejakin.

1. Runsaasti antioksidantteja

Kahvipavussa on yli 2 000 kemiallista yhdistettä. Kahvi sisältää muun muassa antioksidantteja, erityisesti omenasta ja tomaatistakin tuttua klorogeenihappoa. Kupillisessa tummapaahtoista kahvia on klorogeenihappoa 20 mg, vaaleapaahtoisessa kahvissa 675 mg.

2. Kaliumia lihaksistolle ja hermostolle

Kahvi sisältää monia vitamiineja ja kivennäisaineita, etenkin kaliumia, magnesiumia ja niasiinia. 1,25 dl mustaa kahvia sisältää kaliumia 115 mg, magnesiumia 10 mg ja niasiinia 0,9 mg.

Lue myös: Mitä kahville on tapahtunut Suomessa 110 vuodessa?

3. Turvallinen suodatinkahvi

Kahvipavun sisältämät kafestoli ja kahveoli nostavat päivittäin käytettynä huonon LDL-kolesterolin tasoa. Suodatinkahvia voi kuitenkin juoda huoletta, sillä nämä yhdisteet jäävät suodatinpaperiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4. Virkistävä kofeiini

Keskushermostoa kiihdyttävä kofeiini piristää ja parantaa keskittymiskykyä. Herkkyys sen vaikutuksille vaihtelee. Jos saat kahvista unihäiriöitä tai sydämentykytystä, juo kahvia vain sen verran kuin hyvältä tuntuu.

Keskimäärin 100 mg kofeiinia sisältävät: 1,25 dl suodatinkahvia, 0,3 dl espressoa, 1,25 dl cappuccinoa, 3 dl cafe lattea.

Lue myös: Paremman päiväunen resepti x 7 – muista myös kahvi

5. Kevyt nautinto

Musta kahvi on lähes energiatonta: 98 prosenttia on vettä. Erikoiskahveissa on reilummin energiaa.

Mustassa kahvissa on energiaa 2 kcal/ 1,25 dl, täysmaitoon tehdyssä, sokeroidussa cappuccinossa 100 kcal/ 1,7 dl ja cafe lattessa 140 kcal/ 2,2 dl.

6. Paussi tekee hyvää

Kahvi näyttää ehkäisevän sydän- ja verisuonitauteja, maksasairauksia, tyypin 2 diabetesta, Parkinsonin tautia ja dementiaa. Osan kahvin myönteisistä vaikutuksista voivat selittää antioksidantit, osan kofeiini.

Vierailija

Käytin pitkään Juhlamokkaa, nyt on menossa Kultakatriinaa. Jotenkin pehmeämpi maku kun Juhlamokassa ja paljon miedompi kun Presidentissä. Kahvi virkistää minua, kolotukset vähenee ja tuntuu verenkierto paremmalla. En osaa olla päiväkahvitta ellen ole kovasti flunssainen niin ettei kahvikaan maistu. Iltakahvia en juo koska sitten tulee sydämen tykytys ja uni ei meinaa tulla.

Kun muut nautintoaineet on kontrollissa, eli lähes poistettu,  niin kahvi  on tullut hyväksyttyä. En toki aineen orja.  Välillä Tee tai kaakkao  kuukauden jaksoissa.

Kahvi on aine niinkuin muutkin. Hyviä ja huonoja ainesosia. Myös kunnallinen vesi kiusaa. Joten kiehauttakaa lähdeveteen jos mahdollista

Sisältö jatkuu mainoksen alla