Avovesiuinnissa yhdistyvät tehokkuus ja luonnossa liikkumisen ilo. Maailmalla suosittu laji rantautuu vihdoin myös Suomeen, kun Hämeenlinnassa kisataan ensimmäiset Avovesiuinnin SM-kilpailut 7. elokuuta 2010.

Suomessa on paljon aktiivisia kuntouimareita, jotka uivat uimahalleissa tuhansia kilometrejä vuosittain. Juuri näille aktiivisille uimareille sopii maailmalla suosittu avovesiuinti.

Avovesiuinti rantautuu vihdoin myös Suomeen, kun Hämeenlinnassa kisataan ensimmäiset Avovesiuinnin SM-kilpailut 7. elokuuta 2010. Kilpailun järjestävät Suomen Latu, Suomen Uimaliitto ja Riihimäen Uimaseura.

Avovesiuinnissa uidaan virallinen SM-kisa 2500 metrin henkilökohtaisella ja joukkuematkalla. Lisäksi harrastesarjalaiselle on tarjolla 1250, 2500 ja 5000 metrin avovesiuintimatkat. Mukana on myös 400 metrin vesijuoksusarja ja omat sarjat lapsille.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vanajavesiuintia on järjestetty pienimuotoisesti jo kolmen vuoden ajan, mutta nyt kisa on saanut SM-arvon. Hämeenlinna valikoitui kisapaikaksi kauniin vesistön, hyvien kulkuyhteyksien ja upean kulttuurimaiseman ansioista. Naapurimaissamme Ruotsissa ja Virossa avouintitapahtumia on järjestetty jo vuosikymmenten ajan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Luonnossa liikkumisen ilo on avovesiuinnissa nopeutta tärkeämpää, ja sitä voivat harrastaa kaikenikäiset ihmiset. Uinnin tekniikkakurssin käymällä uimari oppii nopeasti uimaan pitkiä matkoja vaivatta. Kesän aikana uintia voi harjoitella uimahalleissa ja luonnonvesissä. Kilpailuun toivotaan erityisesti triathlonisteja, joille tapahtuma tarjoaa hyvän lisän juoksuun ja pyöräilyyn.

Kisojen viralliset sivut ja ilmoittautuminen osoitteessa www.vanajavesiuinti.fi.

MIKÄ IHMEEN AVOVESIUINTI?

  • Uintilaji, joka tapahtuu luonnon avovedessä, kuten meressä, järvessä tai joessa.
  • Erittäin tehokas kuntoilumuoto.
  • Avovesiuinnissa voi valintansa mukaan uida joko kroolia tai rintauintia.
  • Suomessa on lajin harrastamiseen erittäin hyvät mahdollisuudet sekä puhtauden että turvallisuuden kannalta.
  • Ensimmäisen kerran 10 km:n avovesiuinti tuli olympialajiksi Pekingin kesäkisoissa 2008.
  • Aktiivisia harrastajamaita ovat Iso-Britannia, USA, Ruotsi sekä Australia.
  • Lajin kuninkuusmatkana pidetään Englannin kanaalin ylitysuintia, jota on uitu rekisteröidysti vuodesta 1875.
Sisältö jatkuu mainoksen alla