Toimittaja Reija Ypyä on kuumuuden siedon asiantuntija, sillä hän käyttää talvellakin t-paitaa eikä neuleita löydy kaapista lainkaan. Lue, miten hän pärjää helteellä.

Tässä ovat Reija Ypyän vinkit siedettävään yöuneen helteisinä öinä. Voit myös kertoa jutun lopussa olevassa kommentointikentässä omat niksisi helleöiden selättämiseen.

 

1. Älä jumitu makuuhuoneeseen, vaan etsi kotisi viilein paikka. Sängyn tai ainakin patjan voi siirtää keittiöön, saunaan tai eteiseen. Omakotiasujilla on vieläkin enemmän vaihtoehtoja: kellari, autotalli tai pihan puuvaja.

2. Jos kumppanista toinen on viluisa, eriytykää suosiolla helleöinä eri paikkoihin nukkumaan.

3. Hyödynnä parveke. Minä ostin helposti kasaan laitettavan 1–2 hengen festariteltan parvekkeelle. Kunnon patjan ja petivaatteiden kanssa uni tuli siellä makoisasti. Parvekkeella voi nukkua myös sängyssä tai riippukeinussa ja ötökkäkammoinen hankkii verkon sänkynsä päälle.

4. Ikisuosikkini on nostaa patja avoinna olevan parvekkeen oven eteen olohuoneeseen ja nukkua siinä. Ulkoa käy aina jonkinlainen tuulenvire. 

5. Aikoinaan ilmastoimattomissa Kreikan hotelleissa keksitty konsti puree Suomessakin. Kastele aluslakana ja peittona toimiva aluslakana kevyesti vedellä sumutuspullon avulla. Nihkeissä lakanoissa on ihanan viileää köllötellä! Toista kuuri tarpeen mukaan ja suihkauta myös ihosi märäksi sumutuspullolla.

6. Laita aluslakana, tyynyliina ja peittona toimiva lakana pakastimeen pariksi tunniksi.

7. Erilaiset tuulettimet auttavat, mutta on tärkeää etsiä sopiva korkeus sille, mistä puhallus tulee.

8. Mikään ei estä menemästä yhdeksi yöksi ilmastoituun hotelliin. Kahden hengen yö on halvimmillaan noin 60 euroa.

9. Jos haluaa tyynyn viileäksi, sen alle tai paksun tyynyliinan sisään voi laittaa pienen kylmäkallen.

Sacramento

Huh hellettä – eikö sinullakaan tule uni?

Meillä on yölämpötila tällä hetkellä 28,8 eikä mitään keinoa viilentää. Tämä on 2-kerroksinen rivari, aurinko ilmeisesti lämmittää kattoa ylhäältääkin, ja lämpö nousee ylös, jossa makkarit. Läpivedon saa vain sauna-wc:n pikkuikkunan kautta, sielläkin rättipatteri lämmittää ilmaa kaiken aikaa, ja parvekkeella aurinko. Se on lasitettu, ja ilma tulee parvekkeen läpi, ikkunat toki auki, mutta ei auta. Alhaalla tupakeittiö, jossa ei sänkyä, sekä terassi. Siellä on hiukan viileämpää, mutta ei olla...
Lue kommentti