Tuntuuko siltä, että tarvitsisit terveyden kohennusta ja lisää liikuntaa elämääsi? Tai oletko saanut liikuntalähetteen? Apua voi saada nyt uudesta apteekista.

Mars, lenkille! Verkkopalvelu Liikunta-apteekki.fi on uusi apu liian vähän liikkuville ihmisille.

Liikunta-apteekin kehittäminen käynnistyi asiakkaan tarpeesta. Kuinka tukea asiakasta, joka on saanut liikuntalähetteen tai kiinnostunut terveytensä kohentamisesta arkiaktiivisuuden lisäämisellä? Mistä löytyy apteekki, jossa apteekkari neuvoo, ohjaa ja opastaa liikunnan aloittamiseen sekä antaa tietoa sopivista liikuntamuodoista ja liikunnan annostelusta? Näin toimintaa perustellaan uuden palvelun verkkosivuilla.

Yksittäiset kuntalaiset voivat etsiä Liikunta-apteekin kautta tietoa itselleen sopivista liikuntamuodoista ja -paikoista. Samalla he voivat muun muassa katsella videoilta motivoivia tarinoita onnistumisista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tällä hetkellä palvelu toimii Päijät-Hämeen alueella, mutta se saatetaan laajentaa jatkossa muualle maahan. Terveysliikunnan alalla alustan kerrotaan toimivan yhteistyön tiivistäjänä eri tekijöiden välillä. Sisältöä ovat ideoineet lääkärit, sairaanhoitajat, terveydenhoitajat, fysioterapeutit, liikuntaneuvojat ja liikuntapalveluiden tarjoajat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Verkkopalvelu sisältää tutkittua tietoa ja arjen työssä tarvittavia työvälineitä, jotka auttavat ammattilaisia paremmin havaitsemaan asiakkaidensa tarpeita ja herättämään heissä sisäisen motivaation ryhtyä liikkumaan, hankkeen projektipäällikkö Heidi Freundlich kuvailee

Liikunta-apteekin kehittämisen aikana on kuunneltu myös terveysliikkujien ajatuksia liikunnan aloittamisen haasteista, motivoinnin tärkeydestä ja heitä liikuttavista palveluista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla