Irma Nieminen, 69, kärsi pahoista iskiaskivuista

Irma Nieminen söi särkylääkkeitä ja oli paljon sairauslomalla.

"Alaselkäni alkoi reistailla pikkuhiljaa. Pitkään pärjäsin särkylääkkeiden voimalla, mutta sitten jalkani puutui.

Lähdin lääkäriin, joka totesi, että iskiaksesta on kyse.

Kun töissä nostin erään kerran jotakin painavaa tavaraa lattialta, alaselkäni repesi oikein kunnolla. Siitä tuli parin päivän sairaalareissu.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

"Kun töissä nostin painavaa tavaraa lattialta, alaselkäni repesi kunnolla."

Kotiin päästyäni pystyin hädin tuskin kävelemään. Söin särkylääkkeitä ja olin paljon sairauslomalla. Kun oli helpompi vaihe, aloin käydä vesijumpassa ja sauvakävelemässä. Liikunta auttoikin. Iskias lieveni, kunnes eräällä kesälomallani selkä pamahti taas. Seuraavan talven olin todella kipeä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sitten tapasin selkäsairauksiin perehtyneen omt-terapeutin. Hän käsitteli selkäni nikama nikamalta. Hoito auttoi, mutta ei parantanut vointiani kokonaan.

Seurasi jälleen yksi raju pahenemisvaihe ja pitkä sairausloma. Kun alaselkäni lopulta magneettikuvattiin, kävi ilmi, että halvaantuminen oli ollut lähellä.

Lue myös: 10 kysymystä ja vastausta iskiaksesta

"Tuskin enää kävelisin, jos en..."

Tätä nykyä iskiaskipuni ovat jotakuinkin hallinnassa. Sain kotiini tns-laitteen, jolla hoidan selkääni.

Tässä hoitomenetelmässä hermopäätteitä ärsytetään sähköisesti, ja ärsykkeet estävät kiputuntemusten etenemisen selkäytimestä aivoihin. Liikun kipuni ehdoilla ja käyn säännöllisesti hierojalla.

Lääkäri totesi, että ellen olisi pitänyt liikkumisesta huolta kaikkina näinä kivun täyttäminä vuosina, tuskin enää kävelisin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla