Voidetta poskiin ennen pakkaseen menoa, näinhän se opetettiin. Vaan ei enää. Ihon oma rasva antaa riittävän suojan.

– Kasvojen rasvaaminen ennen ulkoilua saattaa jopa edistää ihon paleltumista, kertoo Yliopiston apteekin kosmetologi-farmaseutti Hertta Hurme.

Kasvoja ei kannata Hurmeen mielestä edes pestä ennen talviulkoilua, jotta ihon oma suoja säilyy. Se nimittäin riittää pakkassuojaksi. 

– Vasta lenkiltä tultua kannattaa rasvata posket, tosin vasta kun ne ensin ovat lämmenneet kunnolla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tuhdimpi iltakosteutus

Vaikka erillistä pakkasvoitelua ei tarvitse tehdä, talvi-iho vaatii kuitenkin huomiota. Kuiva huoneilma, lämpötilanvaihtelut ja pakkasviima rasittavat hipiää. Hertta Hurme suosittelee päivittäiseen kauneudenhoitoon vähän paksumpaa kasvovoidetta, etenkin yöaikaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Erityisesti kuivaihoisten kannattaa käyttää yövoiteen alla ihoöljyä tai kosteuttavaa seerumia, hän neuvoo.

Talvellakin huolellinen puhdistus aamuin illoin on tärkeää.

– Myös kuivaihoinen voi käyttää vettä kasvojen puhdistuksessa, kunhan muistaa sitoa veden kosteusvoiteella pesun jälkeen takaisin kasvoihin, Hurme kertoo.

Kasvovedeksi Hurme suosittelee alkoholitonta vaihtoehtoa. Se ei kuivata eikä kiristä ihoa.

Peiton alla ehommaksi

Jos silmät vuotavat ulkoillessa, se voi olla merkki silmien kuivuudesta. Silloin apteekista saatavat kosteuttavat silmätipat ovat tarpeen.

Huulia taas kannattaa rasvata mieluummin vähän useammin kuin tuputtaa niihin kerralla tuhti annos. Rasvaus hampaidenpesun jälkeen on hyvä rutiini. Myös vartalo ja kädet kaipaavat voidetta talvisaikaan.

– Kädet voi huuhtaista joskus saippuan sijaan vaikkapa perusvoiteella. Oikein kuiviin käsiin voi kokeilla rasvaksi tuhdimpaa jalkavoidetta. Levitä voide ennen sänkyyn menoa ja pujauta päälle kunnon pumpulihanskat yöksi, Hurme opastaa.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla