Laiskakin hiustenlaittaja tarvitsee yleensä jotain tököttiä tukkaansa. Näillä hiustenmuotoilun perustuotteilla pötkit jo pitkälle.

1. Pohjustus- tai muotoilutuote

Omien hiusten paksuuteen, tekstuuriin ja pituuteen sopiva muotoilutuote on välttämätön, jos kaipaat hiuksiin kohotusta, tuuheutta, muotoiltavuutta, kiharoita, rakennetta tai sileyttä.

Muotoilusuihke on helppo vaihtoehto kaikille; suihkauta hiuksiin, harjaa, föönaa ja muotoile tai anna kutrien kuivua itsekseen. Muotoilusuihkeet antavat hiuksille kiiltoa, käsiteltävyyttä ja tuuheutta, jotkut jopa roppakaupalla ”jämäkkyyttä”.

Yleensä kaikissa pohjustustuotteissa eli muotoilusuihkeissa sekä -vaahdoissa on lämpösuoja. Lämpölaitteiden kanssa ei silti kannata touhuta ylenmäärin, sillä hiusta ei varsinaisesti voi suojata kuumuudelta ja sen erittäin kuluttavalta vaikutukselta. Lähinnä ”lämpösuojatuotteet” tuovat hiukseen aineita, jotka kosteuttavat, sulkevat ja silottavat hiussuomuja sekä auttavat lämpölaitteita liukumaan hiuksen pinnalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Muotoiluvoide sopii erityisen hyvin kiharoiden korostukseen sekä pitkille hiuksille luonnollista liikkuvuutta ja sileää kiiltoa kaipaavalle. Voide sopii föönauksen alle. Sen voi myös levittää kosteisiin hiuksiin ja antaa niiden kuivua itsekseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Erilaiset vahamaiset tuotteet ovat omiaan, kun haluat erotella hiuksista osioita, kiinnittää hiukset voimakkaasti, muotoilla laineita, korostaa kiharaa tai kaipaat rennon ryhdikästä, sotkuista tai pörröistä ilmettä. Nämä lisätään yleensä kuiviin tai vain hiukan kosteisiin hiuksiin.

Perinteinen geeli sopii vesikampauksiin ja notkeampi kovettumaton geeli tuomaan pitoa jopa föönauksen alle.

2.  Puuteri-, sokeri- tai suolatuote

Tästä tuuheuttavien tuotteiden ryhmästä löytyy niin suihkeita, ripoteltavia puutereita kuin voiteitakin. Ne eivät ole ihanteellisia erittäin karkeille, paksuille tai kiharoille hiuksille, vaan nimenomaan hennolle suomalaiselle hiukselle.

Puuteriset tuotteet toimivat loistavasi tyveä kohottamassa ja tuomassa luonnollista paksuutta ja volyymia.

Sokeri- sekä suolasuihkeet ja -voiteet ovat ihanteellisia karheamman ”rantatukan” luomiseen. Näillä pikatuotteilla syntyvät luonnolliset, hiukan karhean ja pörröisen tuntuiset laineet ihan sormin puristelemalla ja hiuksia haromalla.

3. Hiuskiinne eli -lakka

Hiuskiinne viimeistelee kampauksen ja kiinnittää sen, joko joustavasti tai jämäkämmin. Keskivahvan pidon antava ja kosteussuojan sisältävä tuote on yleensä hyvä hankinta. 

Saatavana on nykyään niin hienojakoisia ja kuivia hiuskiinteitä, ettei niitä edes tunne hiuksissa.

Pumppukiinne eli ”märkälakka” on puolestaan enemmänkin geelin ja hiuskiinteen sekoitus ja toimii erinomaisesti kiinni olevan kampauksen kiinnittämiseen. Pumppukiinne kovettaa kampauksen suojaten sitä tehokkaasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla