ET-lehden lukija kysyy, voiko syyhy oireilla vielä kuukausia hoidosta. 

Vuosi sitten neljän hengen taloudessamme riehui syyhy.

Saimme sen talttumaan permetriinivoiteella, mutta siitä lähtien miehelläni on ollut aika ajoin pieniä kutisevia näppyjä ympäri kehoa.

Tuliko ihottuma syyhyvoiteesta?

Ei tämä enää syyhyltä vaikuta, vaikka lääkäri sitäkin kyllä ääneen pohti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mikä vaivaa

Totta, ei kuulosta enää syyhyltä. Iho voi kyllä näppylöidä ja ihottumamaisesti kutista useita viikkojakin syyhyn muuten hyvin onnistuneen hoidon jälkeen.

Silloin sitä kannattaa hoitaa vaikkapa Sibicort-emulsiovoiteella, jota saa apteekista ilman reseptiä.

Iho voi kutista monta viikkoa onnistuneen hoidon jälkeenkin.

Se, että tuo näppylöinti jatkuisi syyhyn jälkeen vuodenkin päivät, on kyllä erikoista. Siksi tulee mieleen, että näppylöinti voisi olla karvatuppitulehdusta. Sitäkin voisi hoitaa tuolla Sibicortilla.

Saippuapesu on tarpeen aamuin illoin tai ainakin kerran päivässä. Pikkuhiljaa luulisi liikahdusta parempaan tapahtuvan.

Juttu on julkaistu ET-lehden numerossa 22/2019.

Vierailija

Minulla hoidoista on aikaa vasta kuukausi. Kaikenlaista ylimääräistä näppylää ja paukamaa ja kutinaakin on tänä aikana mennyt ja tullut. Nikkeliallergia oireilee pienimmästäkin farkun napin kosketuksesta. Avantouinti laukaisi nokkosihottumaa muistuttavan kuumottava ja punoittavan näppylöinnin, joka hävisi jonkun tunnin päästä palatakseen taas saunareissun jälkeen. Vaatteiden hakkaus aiheuttaa kuumotusta ja punoitusta . Ja on noita yksittäisiä pieniä näppylöitäkin tullut ja mennyt. Hoidon jälkeen tuli myös isoja paukamia pari, ihotautilääkäri mielestä ne ovat kehon hylkimisreaktion kuolleille punkin osasille. Olen siis sitä mieltä että syyhy tai lääkitys herkisti ihon kaikenlaiselle oireilulle, eikö kyse ole uusiutumisesta. Näin ainakin toivon!

Sisältö jatkuu mainoksen alla