Onko seksi ilman kipuja mahdollista, jos kärsii alapään kuivuudesta? Katso, mitä ET-lehden asiantuntija vastaa.

Miten saisin helpotettua alapään kuivuutta? Mieheni toivoo yhä seksiä, mutta yhdyntä on kovin kivulias.

Lisäksi on toistuvia virtsatulehduksia.

Onko jotakin neuvoja asiaan?

Nimimerkki Kuiva ämmä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kuivat limakalvot voivat lisätä tulehdusten riskiä, joten liukuvoiteet ovat ehdoton lisä seksissä. Liukuvoiteet lisäävät kummankin osapuolen nautintoa ja tuovat seksiin uudenlaisia tuntemuksia.

Liukuvoidetta voi sipaista alapäähän muulloinkin kuin vain seksiä harrastaessa. Vessakäyntien yhteydessä tapahtuva toistuva pyyhkiminen voi kuivattaa alapäätä lisää, joten siinä on hyvä myös vähän voidella.

Liukuvoiteen lisäksi itsehoitona kannattaa huolehtia hyvästä hygieniasta, mutta toisaalta liiallinen pesu voi ärsyttää limakalvoja. Vältä pikkuhousunsuojien jatkuvaa käyttöä ja pidä kiristämättömiä, hengittäviä alusvaatteita. Liukuvoiteista voi olla apua itsehoitona myös toistuvien virtsatietulehdusten ehkäisyssä.

Naishormoni estriolia sisältävistä voiteista tai emätinpuikoista on hyötyä, sillä ne vahvistavat emättimen limakalvoja. Näitä tuotteita voi kysyä apteekista. RFSU:n liukuvoiteet voit katsoa nettisivuilta rfsu.fi.

Lue myös: Seksuaaliterapeutti: "Kilpirauhasen vajaatoiminta voi viedä seksihalut"

 

Kysy meiltä terveydestä, ravitsemuksesta, seksistä, lakiasioista, puutarhanhoidosta ja antiikista. Lähetä oma kysymyksesi asiantuntijalle täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla