Lanneranka on kulunut, päällä sydänlääkitys ja vahva kipulaastari. Siinä on riittävästi iäkkään naisen toimintakyvyn heikentäjiä.

Olen huolissani 82-vuotiaan naisihmisen toimintakyvystä. Hänen lannerankansa on pahasti kulunut, ja kaiken päälle hänelle tuli lannenikaman murtuma kuntolaitteessa tämän vuoden alussa.

Hänellä on runsas sydänlääkitys Marevania myöten, eikä sopivaa kipulääkettä tahdo löytyä. Nyt on käytössä vahva kipulaastari. Hän ei oikein selviydy omatoimisesti.

Hän liikkuu pöytärollaattorilla, ja silläkin vain vaivoin. Voitko neuvoa, miten toimintakykyä saataisiin kohennettua ja omatoimisuus palautettua?

Nimimerkki Läheinen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lue myös: Millaisia ovat uudet "marevanit"
ja mitkä ovat niidet haitat?

Sehän on helppoa. Kerätään kaikki potilaan hoitoon osallistuvat tahot potilaan ja läheisten kanssa saman pöydän ääreen ja katsotaan nykyhetkeä ja tulevaa kaikista mahdollisista näkökulmistä, ei pelkästään lääketieteellisestä tai kuntoutuksen näkökulmasta.

Se mistä löytyy korjattavaa, korjataan.

Tähtäimessä on potilaan toimeliaisuuden edistäminen ja elinympäristön muokkaaminen sellaiseksi, että hän siellä pärjää. Eikä pelkästään pärjää, vaan saa toimia sosiaalisesti virkeässä ympäristössä ja viettää sellaista arkea, että se viime kädessä kohentaa toimintakykyä kokonaisvaltaisesti.

Ja mitä kaikkea apua siihen sitten tarvitaankin, niin järjestetään se ilman viipeitä. Miltä kuulostaa? Poliittiselta palopuheelta? Mutta kun tarkemmin ajattelee, niin noinhan sen pitäisi mennä.

Kysy meiltä terveydestä, ravitsemuksesta, seksistä, lakiasioista, puutarhanhoidosta ja antiikista.
Lähetä oma kysymyksesi asiantuntijalle täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla