Moni käyttää säännöllisesti lisäravinteita. Ne saattavat aiheuttaa vaarallisia yhteisvaikutuksia lääkkeiden kanssa.

Kalaöljy 

Kalaöljy sisältää hyviä omega-3-rasvahappoja, mutta se saattaa joko hidastaa tai tehostaa verenohennuslääke Marevanin imeytymistä. Runsas ja säännöllinen kalaöljyn nauttiminen voi aiheuttaa verenvuotoriskin isoissa leikkauksissa.

Neidonhiuspuu 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Antioksidanttina käytetty neidonhiuspuu-uute kasvattaa sisäisen verenvuodon riskiä, jos käyttää samaan aikaan verenohennuslääke Marevania tai aspiriinia eli asetyylisalisyylihappoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aloe vera 

Aloe veraa on epäilty maksavaurioiden aiheuttajaksi. Se lisää rytmihäiriöiden vaaraa, jos käytössä on yhtä aikaa digitalislääke.

Ginseng 

Ginsengiä markkinoidaan virkistymisrohdoksi. Se vähentää verenohennuslääke Marevanin tehoa, kohottaa verenpainetta ja voi madaltaa verensokeria.

Valeriaana 

Valeriaana luokitellaan lääkkeeksi, mutta sitä saa apteekista ilman reseptiä. Käytetään ahdistuksen ja unettomuuden hoitoon. Se voi vahvistaa alkoholin ja rauhoittavien lääkkeiden vaikutusta.

Orapihlaja-valmisteet 

Verenpaineen oma-hoidossa käytettävätorapihlajarohdokset lisäävät nitrojen ja digitaliksen tehoa.

Artikkeli on julkaistu ET Terveys -lehden numerossa 2/2017.

1937

Yhden kokemus: Olin syönyt yli 25 vuotta e-epa 650 kalaöljyä ja mittaillut omaehtoisesti verensokeria. En tahtonut millään saada verta, suuremmallakaan iskulla. Kun sain Tia-kohtauksen, sain verenohennuslääkkeen, nyt tulee pienemmälläkin iskulla verta aivan tippuen. Eli kalaöljy ei ohentanut verta.  Nyt 5 v verenohennuslääkkeitä ja edelleen 5 kalaöljyä vrk syöneenä tulee verensokeri mittauksessa pienemmällä iskulla sopivasti verta. 

Nyt menen pieneen leikkaukseen, verenohennuslääkettä kehotettiin käyttämään jatkuvasti, mutta kalaöljy kiellettiin. Ilmeisesti kalaöljy heikentää paranemista, en tiedä. Sen tiedän ,kalaöljy ei ainakaan minulla ohentanut verta, näin silmämääräisesti nähtynä. 

Ennen verenohennuslääkettä sain verta vain sormen sivusta , vaikka söin tosiaan joka päivä e-epaa usein 6-8 vrk, kerta-annoksena. Maksa-arvot olivat heikot ja lääkäri kehotti lopettamaan kalaöljyn, en vaan uskaltanut kun olin käyttänyt niin kauan. (maksa-arvot 20 vuotta vanhemman arvoja)

Vierailija

Taas näitä ianikuisia vastuu kysymyksiä mitkä lankee kuluttajalle nyt ketjussa lääkkeet ja lisäravinteet (huono yhdistelmä) milloin keskustelu lihavista maksakoot sairalalaskut ite ,tupakoitsiat keuhkosairudet jne. miksei nämät haittaa tuottavat liäravinteet ,roskaruuat kaupoista poisteta kun tiedetään lopputulos ei voi markkinatalous,bisnes ja verotulot kärsii ihmisten oma kehittämä oravanpyörä  vastuu näille tuottajille jotka provosoi ihmisiä ostamaa tätä sontaa!!!

Sisältö jatkuu mainoksen alla