Moni käyttää säännöllisesti lisäravinteita. Ne saattavat aiheuttaa vaarallisia yhteisvaikutuksia lääkkeiden kanssa.

Kalaöljy 

Kalaöljy sisältää hyviä omega-3-rasvahappoja, mutta se saattaa joko hidastaa tai tehostaa verenohennuslääke Marevanin imeytymistä. Runsas ja säännöllinen kalaöljyn nauttiminen voi aiheuttaa verenvuotoriskin isoissa leikkauksissa.

Neidonhiuspuu 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Antioksidanttina käytetty neidonhiuspuu-uute kasvattaa sisäisen verenvuodon riskiä, jos käyttää samaan aikaan verenohennuslääke Marevania tai aspiriinia eli asetyylisalisyylihappoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aloe vera 

Aloe veraa on epäilty maksavaurioiden aiheuttajaksi. Se lisää rytmihäiriöiden vaaraa, jos käytössä on yhtä aikaa digitalislääke.

Ginseng 

Ginsengiä markkinoidaan virkistymisrohdoksi. Se vähentää verenohennuslääke Marevanin tehoa, kohottaa verenpainetta ja voi madaltaa verensokeria.

Valeriaana 

Valeriaana luokitellaan lääkkeeksi, mutta sitä saa apteekista ilman reseptiä. Käytetään ahdistuksen ja unettomuuden hoitoon. Se voi vahvistaa alkoholin ja rauhoittavien lääkkeiden vaikutusta.

Orapihlaja-valmisteet 

Verenpaineen oma-hoidossa käytettävätorapihlajarohdokset lisäävät nitrojen ja digitaliksen tehoa.

Artikkeli on julkaistu ET Terveys -lehden numerossa 2/2017.

Vierailija

No, elintapasairaudet ja lääkevauriot ovat suurempia vaaroja maksalle ja terveydelle kuin lisäravinteet. Hyvin ovat koululääketieteen varoitukset menneet perille tietämättömille.
Lääkkeiden käytössä ja lisäravinteiden käytössä pitää itse ottaa selvää sopiiko lääke tai lisäravinne juuri itselle. Lääkäri ei ota vastuuta vääristä lääkkeistä. Itse pitää tietää mitä tekee. Turha syyttää muita.

Vierailija

olisko_näin kirjoitti:
Viime kädessä potilas on itse vastuussa mitä syö ja mitä ei.

Tietenkin jokainen on itse vastuussa syömisistään, mutta entäpä sitten kun tarvitaan vaikkapa maksansiirto tai muita kalliita hoitoja. Siinä vaiheessa harva ihminen kieltäytyy verovaroin kustannetuista hoidoista. Vastuu siirtyy yhteiskunnalle myös itseaiheutetuissa sairauksissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla