Entä jos iän myötäs seksi ei enää huvita tai onni löytyykin sooloseksistä? Lue 71-vuotiaan naisen päiväkirjamerkintä ja katso, miten asiantuntija ajatuksia kommenttoi.

Tunnen usein fyysisiä hyvän olon tunteita. Ne voivat tulla halailusta tai muuten hyvästä yhteydestä toisen kanssa.

Usein musiikki herättää minussa läheisyyden kaipuun. Elän hyvin itsenäistä elämää, enkä kaipaa elämääni miestä. Mutta välillä kaipaan kumppanuutta, joka toisinaan roihahtaisi tunnemyrskyyn ilman sen suurempaa draamaa.

"Ensimmäinen yhdyntäni tapahtui 16-vuotiaana kotibileissä."

Kotoa sain erittäin hyvän läheisyyden mallin; isä ja äiti koskettelivat paljon toisiaan ja istuivat sylikkäin ihan arkisessa tilanteessa. Myös minua hellittiin lapsena ja vielä isompanakin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kotona oli kovin mutkaton suhtautuminen alastomuuteen ja se on jatkunut läpi elämäni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Varsinaista seksuaaliopetusta en kuitenkaan kotoa saanut. Ensimmäinen yhdyntäni tapahtui 16-vuotiaana kotibileissä, eikä siitä jäänyt sen kummempaa tunnejälkeä.

Kun 17-vuotiaana aloin seurustella kunnolla, äitini varasi ajan gynekologille, että sain e-pillereitä. Säännöllinen seksielämä alkoi siitä. Opin nauttimaan seksistä.

"meille syntyi todella syvä yhteys niin henkisesti kuin fyysisesti."

Sen jälkeen tapasin tulevan mieheni ja lasteni isän. Hänen kanssaan seksi sujui hyvin, kunnes erosimme.

Eron jälkeen olin monta vuotta itsekseni ja tapailin miehiä. Työkuvioissa törmäsin ihanaan naimisissa olevaan mieheen ja meille syntyi todella syvä yhteys niin henkisesti kuin fyysisesti.

Suhde kuitenkin päättyi reilun vuoden jälkeen, koska emme halunneet rikkoa miehen perhettä.

Edelleen tunnen väristyksiä, kun muistelen tuota ajanjaksoa. Kun olemme tavanneet neutraaleissa merkeissä, sama vanha vetovoima on yhä välillämme.

"Olen onnellinen, että hän tuli ja herätti seksuaalisuuteni."

Pari vuotta sitten tapasin miehen, joka sanoi olevansa minusta kiinnostunut. Se oli menoa kolmannella tapaamisella. Mies oli yksitoista vuotta minua nuorempi, ja seksi oli mahtavaa ja latautunutta.

Vaikka suhde hiipui pois, olen onnellinen, että hän tuli ja herätti seksuaalisuuteni uudestaan. Nyt voin ja haluan nauttia siitä aivan itsekseni.

Nautin täysin siemauksin itsetyydytyksestä sekä vain seksin ajattelemisesta auringossa ollessani tai hämyisenä iltana mökillä.

Uskallan sanoa, että minulla on seksistä erittäin positiivisia kokemuksia. Mitä vanhemmaksi olen tullut, sitä hienommalta tuntuu olla yksin.

Seksuaaliterapeutin kommentti

Kertoja kuvailee itsetyydytyksen ja itsellisen elämän kauneutta. On aivan upeaa lukea naisesta, joka on sinut itsensä ja nautintonsa kanssa.

Iän ja kokemusten myötä kertojalla on ollut mahdollisuus tutustua omaan kehoonsa ja nautintonsa lähteisiin aina vain paremmin. Nyt hän on läsnä itselleen ja kohtelee itseään myötätuntoisesti. Hän on löytänyt rauhan kehonsa kanssa. Se on todella arvokas asia.

Mitä hyvää voisit itsellesi tehdä vielä tänään?

Nautintojen kokeminen eri aisteilla on jotain, mitä suosittelen kaikille. Mitä hyvää voisit itsellesi tehdä vielä tänään?

Asiantuntijana seksuaaliterapeutti Tiina Vilponen, Sexpo.

Kolmen naisen seksipäiväkirjat on julkaistu ET-lehdessä 1/2023. Tilaajana voit lukea jutun täällä. Jos et ole vielä ET-lehden tilaaja, voit tilata lehden tästä tai tutustua digilehdet.fi-palveluun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla