Miksi aikuinen tarvitsee ihminen oman värityskirjan? Jos asiaa kysytään suomalaiselta tutkimusprofessorilta, vastaus on selvä. Hän listasi viisi syytä tarttua värityskirjaan.

 • 1. ”Moni ei tänä päivänä enää osaa kutoa sukkaa tai tehdä kirjontatöitä, mutta kuka tahansa osaa värittää.”
  Suomessa velloo parhaillaan aikuisten värityskirja -buumi, mutta se ei ole pelkkää leikkimistä. Työterveyslaitoksen tutkimusprofessori, aivotutkija Minna Huotilainen uskoo, että värittämisellä on vahva vaikutus oppimiseen.
  Lue myös: Aikuisten värityskirjan pioneeri: ”Minun luultiin piirtävän pornokuvia”

 • 2. ”Yksitoikkoinen tekeminen vapauttaa tärkeitä resursseja.”
  Ajattelumme muuttuu, kun puuhaamme ja näpräilemme käsillämme, Huotilainen sanoo.  Sitä täytyy tehdä vaan tarpeeksi usein, että saamme käyttöön kognitiivisia voimavarojamme.

 • 3. ”Värittäminen sopii kaikille lapsesta vanhukseen.”
  Värittämisen  taitoa ei tarvitse opetella aikuisenkaan uudestaan eikä kenenkään tarvitse tuntea itseään isoksi lapseksi värittäessään. Aivot nollautuvat ja mieli rentoutuu aikuisillakin värittäjillä, joista jotkut saavuttavat värittäessään jopa meditatiivisen tilan.

 • 4. ”Värityskirjassa ei ole oikeaa vastausta.”
  Minna Huotilaisen mukaan värityskirjan tehtävissä jokainen voi toteuttaa vapaasti omaa mielikuvaansa ja ajatustaan. Oikeat vastaukset puuttuvat, eikä kukaan kilpaile kenenkään kanssa.

 • 5. ”Värit piristävät ja innostavat.”
  Aikuisille on tarjolla monenaiheisia värityskirjoja. Olipa aihe mikä tahansa, totta on, että käsillä tekeminen ja värit piristävät. Moni myös laittaa värityskuviaan jakoon sosiaaliseen mediaan; aivotutkijan mukaan kynnys väritystehtävien esittelemiseen julkisesti saattaa ollakin monelle matalampi kuin muiden tuotosten.
  Hyödyllistä: Näin käytät värejä oikein kotona – katso 7 vaihtoehtoa

Osallistu myös kilpailuun 9.9. mennessä:

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kysely

Onko sinulla aikuisten värityskirja?

Kyllä
Kyllä
57.6%
Ei
Ei
42.3%
Ääniä yhteensä: 85
Sisältö jatkuu mainoksen alla