Testasimme apteekeissa myytävän ravintovalmisteen, joka saattaa hidastaa Alzheimerin taudin etenemistä.

Souvenaid-nimistä ravintovalmistetta myydään pienissä 125 ml:n kokoisissa muovipulloissa, jotka muistuttavat markettien hyllyillä olevia jugurttijuomapurkkeja.
 
Yhdessä pakkauksessa on neljä pulloa. Makuina on vanilja ja mansikka, ja valitsemme mansikan.

Muovikorkki aukeaa näppärästi, ja samoin korkin alla oleva foliokansi. Juoma muistuttaa ulkonäöltään jugurttijuomaa. Vaaleanpunainen neste maistuu ensin mansikkaesanssilta, mutta lopussa suuhun jää lääkemäinen maku. Mieleen tulee myös lasten nestemäinen penisilliini lapsuudesta.

Maku ei ole vastenmielinen, mutta ei kyllä kovin hyväkään.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Neljän pullon pakkaus maksaa noin 16 euroa, ja suositeltu annos on yksi pullo päivässä. Kuukauden hoidon hinnaksi tulee siis noin 120 euroa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tulevaisuuden hoito?

Ravintovalmistetta suositellaan Alzheimerin tauti -diagnoosin saaneille potilaille.

Helsingin Munkkivuoren apteekin henkilökunnalla on sellainen tuntuma, että tuotetta on ostettu muistisairaille, eikä siis ennaltaehkäiseväksi valmisteeksi terveille ja nuorille ihmisille.

Tulevaisuudessa Alzheimerin taudin diagnostiikka tullee kehittymään ja sairaus voitaneen todeta jo ennen kuin se aiheuttaa oireita.

Tutkijat uskovat, että erilaisista ravitsemushoidoista tulee hyvä hoitovaihtoehto henkilöille, joilla on todettu olevan suuri riski sairastua dementoivaan sairauteen.

Tällöin ravintovalmisteet voisivat toimia myös ennaltaehkäisevästi.

Nyt myynnissä olevan ravintovalmisteen teho kävi ilmi hiirillä tehdyissä tutkimuksissa.
 
Itä-Suomen yliopistossa on meneillään tutkimus, jossa testataan saman ravintoliuoksen vaikutuksia Alzheimerin tautia sairastaviin ihmisiin.

Siitä ollaan saamassa tuloksia vuoden 2015 aikana.

Lähde: Itäsuomen yliopisto

On myös tutkimus jossa on todettu että sairastumisriskiä lisää  Trisykliset masennuslääkkeet, kuin lääkkeet virtsankarkailuun että parkinsonintautiin tarkoitetut lääkkeet.

Olkaa tarkkoja lääkkeiden kanssa.

B-12 vitamiini ja D vitamiini kuin myös C - ovat erityisen tärkeitä.

Kaikessa ravitsemuksessa tasapaino on se ensimmäinen johon tulee pyrkiä koko ikänsä, näin on mahdollisuus saada terveempi vanhuus.

Vierailija

Miksi ei noita pitkiä ja tylsiä mainosluentoja poisteta ketjusta pyynnöstä huolimatta?

Tämä on keskustelupalsta, noita lainauksia ei jaksa kukaan lukea, eivät ole kirjoittajan oma mielipide vaan kopioitua diipadaapaa ja eritysiesti piilomainontaa härskeimmillään. Ilmeisesti sivun ylläpito on mukana ko. bisneksessä. Oksettavaa toimintaa!

Lyhyt vastaus: Koska tämä mainio ET-lehti netteineen ei tee poikkeusta. Myös se on riippuvainen mainostajista. Ei lehtibisnestä pyöritetä pelkillä tilaajamaksuilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla