Matka piristää, samoin tuliaiset. Ne voivat olla kuumottavia, tulisia ja ihan oikeasti terveellisiä.

Matkoilla on kiva tutkailla paikallisia apteekkeja ja arkikosmetiikkakauppoja. Harva varsinaisesti tarvitsee mitään, mutta tuliaisiksi on mukava tuoda käyttötavaraa ja jotain vähän erilaista.

Tässä tarjoamme muutaman vinkin maailmalta matkalaukkuun poimittavaksi.

Venäläistä närästysapua

  • Matka on mielessä vielä arkenakin, kun vaikkapa nappaa aterian jälkeen venäläistä närästyslääkettä. Närästyslääkkeet ovat Venäjällä ja monissa Itä-Euroopan maissa erittäin edullisia. Jos ei kielitaito riitä kuvailemaan, niin hyvä tapa on kysyä Rennietä ja sen jälkeen tiedustella halvempia vaihtoehtoja.

Virolaisilla veri kiertämään

  • Chili-laastari toimii kun unelma. Liimaa pala laastaria hartianseudulle, kun veri ei kierrä. Anna laastarin vaikuttaa pari päivää. Tunnet hetkessä iholla pientä kihelmöintiä, iho lämpenee ja jumi on poissa. Laastaripaketin saa Viron apteekeista muutamalla eurolla. Ei chiliallergisille – eikä heikkohermoisille.

Stressitön Egypti

  • Egyptissä basaarit notkuvat terveyttä. Osta niistä mukaasi pussillinen vaikkapa kuivattua hibiscus- tai habak-yrttiä, joista voi hauduttaa maistuvan teen. Hibiscuksen sanotaan rauhoittavan stressiä ja alentavan verenpainetta ja habakin tepsivän ainakin Faaraon kiroukseen, eli vähemmän mukavaan matkatuliaiseen, vatsatautiin.

Aasialaista lämpöä

  • Tiikeribalsamia saa koto-Suomesta, mutta Thaimaasta ostettu tuntuu aina paremmalta. Pitkän lentomatkan – tai puuduttavan työpäivän – jälkeen kivettyneet lihakset heräävät eloon ja veri kiertää vilkkaasti kuin Thaimaan kuumassa auringossa. Ja kotona sen väkevä tuoksu tuo mieleen aina loman ja lämmön.

Kiinalaiset ihmepillerit

  • Kiinasta löytyy pieniä, mustia  Wei C Yin Qiao Pian -nimisiä flunssapillereitä. Niitä kannattaa ottaa heti, kun ensimmäiset oireet tulevat. Kaksi pilleriä kolmesti päivässä veden kanssa – ja kyllä tehoaa! Ihmepillereissä on muun muassa C-vitamiinia, piparminttuöljyä, lakritsaa, soijaa ja monia itämaisia yrttejä. Pillerit auttavat tukkoiseen tunteeseen ja lievittävät päänsärkyä, yskimistä sekä nenän ja nielun kipua.

Elvyttävää Espanjasta

  • Jos kärsit kuivista tai atooppisista käsistä, osta Espanjan-lomaltasi apteekeista ostettavaa Ureadin-voidetta, joka tuntuu tepsivän erityisen hyvin rohtuneisiin käsiin. Espanjan Aurinkorannikolla voidetta myy muun muassa La Concha -apteekki, josta löytyy myös suomalainen farmaseutti.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla