Lääke aiheuttaa outoja sivuvaikutuksia. Mitä on tehtävissä?

Lopetin jokin aika sitten kolesterolilääke simvastatiinin käytön jalkakipujen takia. Kivut hellittivätkin.

Kolesteroliarvo hyppäsi lukemaan 7,5, lääkäri määräsi lääkkeen takaisin. Sen jälkeen hartiaan on ilmaantunut outo tunne, sellainen vipellys, että pitäisi koko ajan rapsuttaa.

Eikö olisi jotakin uudempaa lääkettä?

Nimimerkki Pirjo parhaassa iässä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jos statiini aiheuttaa sivuvaikutuksia, on hyvä pohtia, kuinka tärkeä tuo lääke potilaalle on. Pelkkä kohonnut kolesteroliarvo ei yksin ole riittävän hyvä syy statiinin käytölle. Statiinista hyötyvät suuren riskin potilaat ja jo valtimotautia sairastavat. Oman riskin voi arvioida Finriski-laskurilla, joka löytyy netistä tai terveydenhoitajan ja lääkärin vastaanotolta.

Jos sinulla, Pirjo, on muitakin valtimotaudin riskitekijöitä kuin kehnot kolesterolit,
etunenässä diabetes ja sukurasite, ja statiini on tarpeen, kannattaa simvastatiini vaihtaa toiseen statiiniin. Uudempia vaihtoehtoja ei vielä ole.

Kysy meiltä terveydestä, ravitsemuksesta, seksistä, lakiasioista, puutarhanhoidosta ja antiikista.
Lähetä oma kysymyksesi asiantuntijalle täältä.

Iäkkäiden ihmisten ei kannata käytää kolesterolilääkkeitä.Korkeasta kolesterolista ei ole heille mitään haittaa,päinvastoin.

Kolesterolilääkkeet ovat Suomessa suuri bisnes.Vanhuksia pissitetään.Sitäpaitsi Suomessa on kolesteroli-arvo pantu erilailla kuin esim. Norjassa.Norjassa kolesteroli-arvo 6 on normaali.Minulla on kolesteroli 6.

PS.OSAKKEN OMISTAJAT PUOLUSTAVAT KOLESTEROLILÄÄKKEITÄ,JOTKA AIHEUTTAVAT IHMISILLE LIHASHEIKKOUTTA-JA LOPULTA JOHTAVAT HEIDÄT PYÖRÄTUOLIIN.

Sisältö jatkuu mainoksen alla