Q10-merkintä aurinkovoiteessa. Kollageenia kasvovoiteessa. Kosmetiikkaviidakossa menee helposti sormi suuhun: Mitä nämä tarkoittavat? Laadimme minioppaan kauneusostoksille.

 • Niasiini on B3-vitamiinijohdannainen, iholle tärkeä vitamiini, joka hillitsee jonkin verran myös tulehduksia. Voiteissa se tasoittaa ihon väriä ja hillitsee pigmenttiläiskien syntyä.
 • Hyaluronihappo on eräänlainen sokeri, joka kuuluu ihon tukikudokseen. Iän myötä ihon oma tuotanto vähenee ja iho veltostuu. Pystyy sitomaan itseensä moninkertaisesti vettä ja toimii siksi hiukan samalla tavalla kuin liisterijauhe.

  Lue myös: Näin näytät varmasti nuorekkaalta – lukijoiden 70 vinkkiä

 • Retinoli on A-vitamiini ja tehokas ihon uudistaja, tosin sen kauneusvoiteissa käytettävät turvarajat ovat erittäin tiukat. Rasvaliukoisena rasittaa maksaa ja liian suurena määränä ohentaa ihoa.
 • Kollageeni huolehtii ihon kimmoisuudesta. Ihon kudosten rakenneaine, jonka määrä iän myötä vähenee. Kollageeni-molekyyli on kookas, joten voiteessa sitä on vaikea saada ihon sisään. Jotkut vierastavat kollageenivoiteita, koska ne ovat pääosin eläinperäisiä.
 • Q10 on antioksidantti, jota on elimistössä omasta takaa. Q10 torjuu muun muassa auringon haittoja ja saasteita ja sitä kautta myös soluvaurioita. Lieventää stressin aiheuttamia ihoärsytyksiä.

  Tupla-aakkoset hämmentävät – tiedätkö mitä nämä meikkinimet tarkoittavat?

 • Peptidit ovat valtava rypäs aineita. Ne toimivat kosmetiikassa välittäjäaineina, antavat signaaleja, joiden pohjalta ihon tukirakenteen solut ryhtyvät uudistumaan. Peptidit vaikuttavat ihon oman kollageenin ja hyaluronihapon muodostumiseen.
 • Keramidit ovat pitkäketjuisia rasvoja, jotka vahvistavat ihon suojamuuria ulkoisia haittoja vastaan ja korjaavat muun muassa kuivuudesta johtuvia vaurioita ihossa.
 • Seerumeilla tarkoitetaan ihonhoitotuotteita, jotka sisältävät enemmän aktiivisia ainesosia kuin muut ihonhoitotuotteet. Ne ovat yleensä nopeasti imeytyviä ja pyrkivät vaikuttamaan ihon syvempiin kerroksiin. Seerumin päälle levitetään yleensä kosteusvoide.

  7 asiaa, jotka upeasti ikääntyvät ihmiset tekevät toisin

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla