Helsinkiläinen Martti Lehto, 55, teki elämäntaparemontin. Painonpudotukseen hän sai apua pistoksena annettavasta laihdutusääkkeestä.

Olen elämäni aikana laihduttanut satoja kiloja, jojoillut ylös ja alas. Olen ollut Painonvartijoissa ja vetänyt Nutrilett-kuureja.

Kierrän työssäni paljon pitkin maata, ja joskus huoltoasemien vessassa rekkakuskit katsoivat, että mikähän äijä tuo on, kun se sekoittelee täällä suklaajuomaa. Join Nutrilett-juomia hampaat irvessä, mutta sain tuloksia.

Rekkakuskit katsoivat, että mikähän äijä tuo on, kun se sekoittelee täällä suklaajuomaa.

Join Nutrilett-juomia hampaat irvessä, mutta sain tuloksia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Aloitin Ozempic-pistokset marraskuussa 2021. Olen käyttänyt kahden milligramman viikkoannosta, mutta joutunut nipistämään yhteen tai puoleen milligrammaan, koska lääkettä ei saa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lähtöpainoni oli noin 114 kiloa, ja nyt olen laihtunut melkein viisitoista kiloa. Jos pääsisin 90 kiloon, olisin todella tyytyväinen.

Paino alkoi laskea noin viikon, kahden sisällä. Välillä se junnasi, mutta sitten se taas liikahti. Alussa oli jonkin verran ummetusta ja vatsan löysyyttä.

Lopetin alkoholinkäytön 2021 kesällä. Samana kesänä sairastuin vakavaan koronaan, ja olin TYKS:ssä letkuissa viikon. Päätin, että jos tästä selviän, niin elämä muuttuu.

Makasin koronan takia sairaalassa ja päätin, että nyt elämä muuttuu.

Remontoin elämäntapani kokonaan. Teen 2–3 kertaa viikossa 8–10 kilometrin lenkkejä. Olen löytänyt kivan kuntosalin, ja siellä teen punttijumppaa, poljen fillaria, nostan tankoja ja käsipainoja.

Nuorena pelasin jääkiekkoa ja laskettelin, ja muutama vuosi sitten laskin vielä ikämiehissä kilpaa, kunnes loukkaannuin vakavasti rinteessä.

Painavampana olin koko ajan vähän väsynyt ja saamaton. Kun laihduin, myös liikuntaan tuli positiivista virettä.

Lääkkeen kanssa ei voi vetää rasvaista ja makeaa mielin määrin. Toki lääke tuo kylläisyyden tunteen ja sen, että yksi pala suklaata illalla riittää. Kun mieliala on parempi, ei syö myöskään alakuloon.

Kun laihduin, myös liikuntaan tuli positiivista virettä.

Lääke tukee painonhallintaa. Annoskokoni ovat selkeästi pienentyneet. Jos syön pitsasta neljäsosan, olen aivan täynnä. Kasviksiin en ole oikein tottunut, vaikka vaimo yrittää niitä joka ruokaan laittaa.

Makeaa olen korvannut hedelmillä, kuten omenalla, banaanilla ja mandariinilla. En ole kuitenkaan ehdoton: jos haluan syödä ranskalaiset perunat tai makkaraperunat, syön ne.

Elämänmuutos on nyt vakaalla pohjalla ja plussia on selvästi enemmän kuin miinuksia.

Juttu on julkaistu ET-lehden numerossa 7/2023. Tilaajana voit lukea sen täältä. Jos et vielä ole tilaaja, tutustu Digilehdet.fi-palveluun.

Samaa olen ihmetellyt minäkin kakkostyypin diabeetikkona. Ozempic olisi ihan välttämätön sillä monista vastaavista tabletti lääkkeistä saan hiivan. Minusta lääkkeen saajat pitäisi laittaa tärkeys järjestykseen. Ensin diabeetikot ja sitten muut perässä, jos lääke annoksia riittää.

Yritin jo aiemmin tähän kirjoittaa...yritetäänpä uudestaan.
Onko Martilla 2-tyypin diabetes? Saatko kela-korvauksen vai maksatko yli 100e kk itse ky.lääkkeestä? Erikoinen juttu sinällään koska lääke on kehitetty meille joilla on 2-tyypin diabetes. Ja on pyydetty etteivät lääkärit sitä enää muille kirjoittaisi. Itse en pysty rahoillani ostamaan ky.lääkettä, enkä jostakin syystä saa siihen kela-korvausta...

Sisältö jatkuu mainoksen alla