Sähköinen resepti yleistyy vauhdilla, sen kertovat tilastot. Pelkästään toukokuussa kirjoitettiin yli kaksi miljoonaa sähköistä lääkemääräystä.

Sähköisiä lääkemääräyksiä on kirjoitettu nyt muutaman vuoden ajan. Niitä määrätään käytännössä jo kaikissa julkisen terveydenhuolloin toimipisteissä ja monilla yksityisillä lääkäriasemilla. Vuoteen 2017 mennessä kaikkien reseptien olisi tarkoitus olla sähköisiä.

– Olemme suorastaan iloisen yllättyneitä, että sähköinen resepti on otettu niin hyvin vastaan, toteaa Kelan ja Kanta.fi:n tiedottaja Tiia Lundqvist.

Kun sähköiseen alettiin siirtyä, monet uumoilivat, että uudistus vaikeuttaisi ikäihmisten ja tietokoneettomien asiointia. Tällaista ei ole kuitenkaan Lundqvistin mukaan havaittu.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 – Sähköisen edut ovat olleet kuitenkin pelkoja ja ennakkoluuloja paremmat. Nythän resepti säilyy turvassa ja lisää valinnanvapautta, sillä sen voi lunastaa mistä apteekista tahansa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sähköistyvä vauhti puolessa vuodessa

Tämän vuoden loppuun mennessä myös kaikkien yksityisten terveysasemien on siirryttävä sähköiseen kauteen. Enää se ei tunnu niin suurelta harppaukselta kuin muutama vuosi titten.

Kelan tilastoista nimittäin selviää, että reseptit sähköistyvät kovalla vauhdilla. Viime joulukuussa niitä kirjoitettiin noin 1,5 miljoonaa, kun kuukausi sitten. Lähes puoli vuotta myöhemmin eli tämän vuoden toukokuussa luku oli jo noin 2,2 miljoonaa kappaletta.

Myös apteekit ovat Lundqvistin mukaan tyytyväisiä sähköiseen reseptiin. Monet ovat kehuneet sen lisänneen terveydenhuollon ja apteekkien yhteistyötä.

Vierailija

Ja se jos terveysasema on suljettu tai siirretty kauemmaksi tai jos ei ole lääkäriä tai jos ei ole lääkärille aikoja, ei sitten ole sen terveysaseman hoitohenkilökunnan syy. Eli ne haukut yms. kuntapäättäjille ja terveydenhuollon johdolle kiitos!

Voi jessus! No ei tietenkään! Kai tuon nyt pöllömpikin ymmärtää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla