Vuosi sitten Helinä Tuominen halusi hoitaa terveysongelmiaan. Ammattilaiset eli ET-lehden terveystiimi evästi hänet muutoksen tielle. Millaisia tuloksia Helinä sai?

HELINÄ TUOMINEN, 62

  • neuvotteleva virkamies työ- ja elinkeinoministeriössä
  • päätavoite vuosi sitten: saada veren rasva-arvot kuntoon

Kolesterolikäyrät sahaavat ruutupaperilla ylös ja alas. Helinä Tuomisen arvoja on seurattu työterveyshuollossa jo kuuden vuoden ajan ja LDL tahtoo nousta.
Ravitsemusterapeutti Tuija Pusa uskoi, että kolesteroliarvot laskisivat muutamassa viikossa, jos ruoan laatu kevenisi.

–Niin ne laskivatkin. Kokonaiskolesteroli aleni jyrkästi 5.4:ään. Sitten tuudittauduin, että hyvinhän tässä menee, Helinä kertoo.
Viime mittauksessa maaliskuussa huono kolesteroli oli noussut taas vuoden takaisiin lukemiin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Puurokuuri auttaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Helinä lohduttautuu sillä, ettei hänen perimässään ole sepelvaltimotautia, mutta suunnittelee kuitenkin ruotuun palaamista. Viime keväänä kolesteroli laski, kun hän keitti tavallista enemmän kaurapuuroa.

–Ruoka-annosten kokoa en ole pystynyt pienentämään. Syön itseni edelleen liian kylläiseksi. Nykyään tosin jaamme suklaaleivoksen puoliksi mieheni kanssa. Puolitamme myös kananmunan ja viipaloimme sen karjalanpiirakoille, hän kertoo.

Helinä käy edelleen uimassa kerran viikossa, kävelee viikonloppuisin ja venyttelee kotona. Hän myöntää, ettei liiku tarpeeksi. Personal trainer Sirpa Tuominen teki vuosi sitten hänelle monipuolisen ohjelman, joka sisälsi muun muassa työmatkaliikuntaa, mutta Helinä ei sittenkään ruvennut kävelemään työmatkoja.

–Mukavuussyistä. Muut tekemiset kilpailevat ajankäytöstä liikunnan kanssa.

Helinä on havainnut, että sekä kolesteroliarvot että paino laskevat kuin itsestään aina kesällä, kun hän pyöräilee ja tekee puutarhatöitä.

– Kun saisin pidettyä sen painon, minkä kesällä saavutan, hän toivoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla