Seksin merkitys ja määrä vaihtelevat elämäntilanteiden mukaan. Pesän tyhjentyessä parilla on taas aikaa toisilleen. Pssst! Ja muutama ihan hyvä tosiseikka...

Onnea! 

Pesän tyhjeneminen voi laukaista kriisin, etenkin jos elämä on pyörinyt lasten ehdoilla. Olo kaksin saattaa tuntua ensin hiljaiselta ja tylsältä. Mihin kaikki elämä katosi?

Tyhjyyden vatvomisen sijaan voitte onnitella itseänne. Työ on tehty hyvin, poikaset pärjäävät omilla siivillään! Viimeistään nyt on aika etsiä jotain uutta elämään.

Seksuaaliterapeutit neuvovat pareja laatimaan listan asioista, joista aina on haaveiltu, mutta joita ei ajan puutteen vuoksi ole voitu tehdä. Olisiko vihdoinkin näiden asioiden vuoro? Kulttuuririennot, puutarhanhoito, matkailu, opiskelu... Yhteisellä puuhastelulla on taipumus lisätä aktiivisuutta myös pedissä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Keskustelu saa polveilla ja syventyä

Ikääntyessä seksuaalinen halukkuus voi heiketä. Toisaalta pesän tyhjeneminen tarjoaa mahdollisuuden uuteen kuherruskuukauteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eroottista liekkiä voi lämmittää puhumalla toiveistaan ja fantasioistaan kumppanin kanssa. Joskus pelkkä pieni kohteliaisuus voi sytyttää halun, sillä hyvän ja virkeän seksin avain löytyy kommunikaatiosta.

Kun pieniä patoja ei enää ole ympärillä, antoisat keskustelut saavat tilaa. Eikä enää tarvitse pelätä keskeytyksiä.

Olet yhä haluttava (ja halukas)

Vaikka olisit huippukunnossa, kehosi on erilainen kuin nuorempana. Sopeutuminen ei aina ole helppoa, mutta hei - olet yhä haluttava!

Jos selkäkipu tai muu vaiva vaikeuttaa yhdyntää, on aika kokeilla muita asentoja. On ajanhukkaa murehtia sitä, mihin kaikkeen ei enää kykene. Energia kannattaa sijoittaa löytöretkeen ja etsiä ne tavat, joilla seksi parhaiten onnistuu. Nyt viimeistään suorituspaineet romukoppaan! Seksi ei edelleenkään ole  näytönpaikka.

Mies jaksaa nyt pidempään

Vaikka seksi ei ole samaa kuin 20 vuotta sitten, se ei tarkoita, että se olisi huonompaa.

Iloitkaa siitä, mitä teillä on nyt. Nuoremmilla miehillä voi olla voimakkaampi erektio, mutta vanhemmilla parempi pidätyskyky. Kypsällä iällä tunnette toisenne ja vartalonne paremmin. Tuttuus ja turvallisuus voivat vapauttaa estoja.

Pynttäydy keskeytyksettä

Sukupuolten eroja ei ole syytä unohtaa. On luonnollista, että mies syttyy edelleen seksiin nä­kemällä, nainen kuulemalla. Kaunistautuminen ja kehuminen voivat innostaa teitä molempia riemastuttavalla tavalla. Nauttikaa siis täysin sie­mauksin aistillisuudestanne.
 

  • Unohda maaliviiva

Seksissä voi ajatella, että matka on tärkeämpi kuin maaliin pääseminen. Orgasmi ei ole miehelle eikä naiselle itsestäänselvyys. Pelkästään sydämellä olevat murheet, stressi, läheisyyden puute tai väsymys voivat vaikeuttaa orgasmin saamista. Heikko erektio vaikeuttaa kiihottumista ja siemensyöksyä.

Orgasmi ei ole onnistuneen rakastelun mittari. Monelle intiimien hetkien antoisin osa on halu ja sen synnyttämä mielihyvä. Kumppanin läheisyys ja hellyys voivat kivuta arvoon arvaamattomaan.

Unohtakaa siis turhat ponnistelut, sillä ne ovat omiaan lisäämään orgasmivaikeuksia ja voivat viedä ilon koko seksistä.

Joissain perheissä ajatellaan uupuvan orgasmin olevan kuin pankkiin talletettu raha. Siellä se on odottamassa tulevia panoja.
Huumori on sallittua, sängyssäkin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla